| Vesti | Ostalo | AMD doveo pojačanje
Ostalo

AMD doveo pojačanje

uvodna

Džim Keler, industrijski veteran koji je dizajnirao nekoliko generacija Apple, Broadcom i AMD procesora, je dobio posao u Sanivejlu kao korporativni potpredsednik i glavni arhitekta AMD-ovih mikroprocesorskih jezgara i predvodiće razvoj štedljivih i procesora visokih perfomansi.

 

 

 

Džim Keler je predhodno bio direktor grupe za platformsku arhitekturu u Apple-u, čiji je fokus bio na mobilnim proizvodima, gde je on dizajnirao nekoliko generacija mobilnih procesora, uključujući familije čipova koji se nalaze u milionima Apple-ovih iPad, iPhone, iPod i Apple TV uređaja. Pre Apple-a, Keler je bio potpredsednik za dizajn u P.A. Semi, firmi specijalizovanoj u dizajnu niskopotrošnih mobilnih procesora i koju je 2008. kupio Apple. Dok je bio tamo, predvodio je tim odgovoran za izgradnju moćnog mrežnog Sistema na Čipu (SoC) i njegovog integrisanog PowerPC procesora. Keler je pre toga radio u SiByte-u i Broadcom-u kao glavni arhitekta linije skalabilnih, MIPS-baziranih mrežnih procesora koji podržavaju gigabitni mrežni interfejs, PCI i druge kontrolerske funkcije. Pre Broadcom-a, on je nekoliko godina proveo u AMD-u, obavljajući ključnu ulogu u timu odgovornom za revolucionarne AMD Athlon 64 i AMD Opteron 64 procesore.

 

AMD 01

 

Keler je koautor široko prihvaćene HyperTransport specifikacije, kao i inovativnog x86-64 procesorskog seta instrukcija, koji se danas koristi širom sveta u stotinama miliona desktop, notbuk i serverskih sistemima. Džim je bio korporativni savetni inženjer u DEC-u, i dizajnirao je dve generacije Alpha procesora tokom svog tamošnjeg angažmana.

Mark Pejpermaster je izjavio sledeće: „Džim je jedan od najpoštovanijih i najtraženijih inovatora u industriji i veoma je snažno pojačanje našem inženjerskom timu. On je dao svoj doprinos procesorskim inovacijama koje su učinile ogroman računarski napredak miliona ljudi širom sveta, i mi očekujemo da će nam njegov inovatorski duh, ekspertsko znanje na polju niske potrošnje, kreativnost i želja za uspehom pomoći u oblikovanju naše budućnosti i podstaći naš dalji rast”.


Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar