Quantcast

pet

20

apr

2018

#TrkaZaPetlju - programiranje za osnovce na BG Maratonu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TrkaZaPetljuNa ovodišnjem Beogradskom Maratonu će biti pokrenuta akcija u saradnji sa Inicijativom Digitalne Srbije, gde će preko 500 učesnika trčati u cilju pružanja javne podrške i prikupljanja sredstava za Fondaciju Petlja, koja je zaslužna za besplatan materijal orijentisan učenju programiranja od ranog uzrasta.

"Biće ovo još jedna prilika da se oko zajedničkog cilja ujedine zaposleni u različitim kompanijama okupljenim u Inicijativi Digitalna Srbija, neprofitnoj organizaciji koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo" - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Opširnije...
 

sre

18

apr

2018

Podcast Mozille nominovan za Webby nagradu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

IRLPre nešto manje od godinu dana, Mozilla je lansirala svoj podcast IRL, gde je voditeljka Veronica Belmont istraživala brojne pojave na internetu, kao i o tome kako se one preklapaju sa stvarnim svetom.

Nakon skoro pređene cifre od oko dva miliona download-a, ova emisija je ušla u nominacije za Webby nagrade.

Opširnije...
 

pet

23

mar

2018

Netflix: Ulovite bug, i zaradite! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NetflixKompanija Netflix je pre par dana najavila da je započet program gde će korisnici biti u prilici da, nakon što otkriju bug koji je promakao timu iz ovog streaming servisa, zarade.

Naime, Netflix je već godinama radio na proširenju svog bug bounty programa, počevši od 2013. godine. Nakon toga, usledio je privatni bug bounty program, koji je otpočeo 2016. godine, uz tim od 100 istraživača iz bezbednosne kompanije Bugcrowd.

Vremenom je dodatnih 700 istraživača odlučilo da pripomogne u potrazi za nedostacima, a ona je urodila plodom, kako svedoči izveštaj o tome da je pronađeno i uvaženo preko 150 prijava.

Opširnije...
 

če

01

mar

2018

Facebook pomaže pri traženju posla Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Facebook JobsPoslovni listinzi preko Facebook-a su bili dostupni u SAD, kao i u Kanadi već duže vreme, ali kako čelnici kompanije nalažu, uskoro se oni mogu očekivati u preko 40 zemalja, počevši u narednih par nedelja.

U napomenute zemlje se ubrajaju i Velika Britanija, Italija, Španija, Argentina, kao i Brazil.

Opširnije...
 

sre

28

feb

2018

Netflix nudi 700 originalnih naslova ove godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NetflixKako napominju čelnici Netflix-a, svi fanovi televizijskih serija i filmova će moći da bogato iskoriste svoje slobodno vreme, uz informaciju da će ova kuća nastojati da ponudi oko 700 originalnih TV naslova, kao i filmova na svom streaming servisu.

Glavni finansijski službenik David Wells je naveo da je kompanija spremna da investira do 8 milijardi dolara na svoj sadržaj ove godine: "Hajdemo nastaviti sa implementiranjem sadržaja, kako to jača rast servisa."

Opširnije...
 

pon

26

feb

2018

Stream On - Twitch-ov šou program počinje u martu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

StreamONProšlog decembra, tim iz Twitch-a je najavio svoje planove za šou program koji bi bio emitovan uživo, pod nazivom Stream On.

Srž emisije leži u ambicioznim Twitch kreatorima koji se takmiče međusobno u serijama raznih izazova, u trci za glavnu nagradu u iznosu od 60 hiljada dolara, u 12 meseci.

Tim je istupio sa dodatnim informacijama da će emisija premijerno biti emitovana 8. marta u 9 ujutru po našem vremenu, a pred vama će se predstaviti četrnaest takmičara.

Opširnije...
 

pon

19

feb

2018

Schwarzenegger se priključuje nastavku Kung Fury-ja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kung FuryOsim vesti o nastavku Kung Fury, instant hitu režisera David Sandberg-a, stiže i vest da će se u akcionoj komediji smeštenoj u Miami-ju 80ih takođe naći i Arnold Schwarzenegger.

On će se priključiti prethodno najavljenoj postavi gde se između ostalog pominju Michael Fassbender i David Hasselhoff. Sam David Sandberg će takođe glumiti i producirati film pod svojom Laser Unicorns kompanijom.

Opširnije...
 

pon

19

feb

2018

Google uklonio "View Image" funkciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GoogleImageAko ste bili u potrazi za nekom omiljenom slikom na Google Images-u, možda ste primetili da opcija da se pregleda ta slika, odnosno da se uputite direktno na njen link, više nije dostupna.

Zvaničnici ove kompanije su izjavili da je načinjeno par promena za pregledanje slika, a jedna od njih je bila i opcija da proverite tu sliku bez posećivanja sajta koji je hostuje.

Ova odluka nije doneta iznenadno, već je ovo jedan od kompromisa nastalog nakon dogovora sa servisom Getty Images.

Opširnije...
 

pon

12

feb

2018

#GIFHistory otkriva poreklo vaših omiljenih GIF-ova Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIFHistoryAko krstarite Internetom i naletite na neki omiljeni GIF, ali niste sigurni odakle je potekao, filmski režiser Matthew Cherry će vam pomoći u tome.

Umesto da listate brojne web sajtove koji vas možda neće odvesti na deo gde se pominje sam izvor GIF-a, ako se okrenete Twitter-u, možda će vam to krenuti za rukom.

Jednostavno, postavite link ka GIF-u čiji izvor želite da vam se identifikuje uz odgovarajući haštag #GIFHistory, i ako vam se posreći, dobićete detaljan odgovor.

Opširnije...
 

pon

29

jan

2018

Želite li bacač plamena od Elon Musk-a? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BoringNakon par nedelja tease-ovanja, Elon Musk iz The Boring Company je potvrdio da će se u prodaji naći bacači plamena.

Iz kompanije koja kopa tunele kako bi stanovnici Los Anđelesa pobegli iz kandži gužvi, stiže bacač plamena koji se prodaje po ceni od 500 dolara za pre-order, uz tvrdnju čelnika da je u pitanju "najsigurnije plameno oružje na svetu".

Za slučaj da stvari krenu po zlu, tu je i aparat za gašenje požara koji se prodaje po ceni od 30 dolara.

Opširnije...
 


Strana 1 od 47