Quantcast

če

02

avg

2018

Pratite Lollapalooza festival na Red Bull TV ovog vikenda Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LollaPolako se bliži muzički festival Lollapalooza, gde između ostalog nastupaju brojni alternativni rok, pank rok, hip hop, hevi metal, kao i elektronski bendovi, i za fanove ovog festivala to će biti četiri dana raznih događaja u Čikagu.

Za sve ostale koji bi želeli da ostanu u toku sa dešavanjima njihovih omiljenih bendova, Red Bull TV misli da može da vam pomogne oko toga.

Počev od četvrtka u jedan ujutru po našem vremenu, bićete u prilici da pratite nastupe tačaka poput The Weeknd, Jack White, kao i grupe Arctic Monkeys.

Opširnije...
 

če

02

avg

2018

Hakerski napad na Reddit - prikupljene email adrese i lozinke Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RedditMesecima unazad, nepoznati haker je uspeo da zakorači u par Reddit-ovih sistema, i prikupi trenutne email adrese i backup baze podataka od 2007 koja je sadržala lozinke naloga.

Kompanija je uveravala svoje korisnike da napadač nije dobio write access za bilo koji sistem i nije mogao menjati bilo kakve zapisane informacije.

Reddit od tada drži svoje proizvodne sisteme i API ključeve pod bravom uz unapređenje svog sistema nadgledanja i evidencije.

Opširnije...
 

pon

16

jul

2018

Microsoft i National Geographic udružili snage radi AI istraživanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MicrosoftMicrosoft i National Geographic su partneri na novom programu koji će usmeriti milion dolara ka projektima koji koriste AI za rešavanje problema životne sredine.

Između pet i 15 projekata biće izabrani kao saradnici AI for Earth Innovation Grant programa, a dobitnici istraživanja će dobiti sredstva, pristup Microsoft-ovom Cloud-u i AI alatima, uključivanje u zajednicu National Geographic Explorer Community i vezu sa National Geographic Labs-om.

Opširnije...
 

sub

14

jul

2018

Twitter dodaje reklame na Explore tab Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TwitterTwitter je kao platforma prošao kroz brojne turbulentne periode, poput eliminisanja problematičnih bot-naloga, naloga koji šire dezinformacije, kao i prosleđuju materijal sa zlostavljanjem.

Čelnici su se ipak setili kako da efikasno monetizuju platformu. Promovisani tweet-ovi nisu uvek bili naročito efikasni, stoga Twitter baca oko na Explore dodatak kao način zarade.

Kako se nezvanično saznaje, platforma će početi da dozvoljava oglašivačima da preuzmu tab.

Opširnije...
 

pet

13

jul

2018

YouTube uklanja naloge koji promovišu Twitch strimove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTubeTenzije između YouTube i Twitch platformi su upravo dobile novi nivo.

Naime, kreatori poput Linus Tech Tips ili Aztrosizt su saopštili svojim pratiocima da je YouTube eliminisao njihove naloge (doduše privremeno) zbog toga što su koristili svoje video materijale da promovišu Twitch strimove, poput The WAN Show od Linus Tech Tips.

Opširnije...
 

sub

07

jul

2018

Twitter navodno ugasio 70 miliona lažnih naloga u zadnja dva meseca Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TwitterTwitter je ubrzao čišćenje lažnih korisnika, suspendujući oko 70 miliona naloga u maju i junu u pokušaju da smanji uticaj dezinformacije.

Ovakav pristup eliminisanja korisnika sa Twittera je dao brojnim korisnicima razloge za brigu.

U februaru je platforma uveravala brojne korisnike da je samo brisala botove, a ne ućutkivala konzervativce.

Opširnije...
 

pet

06

jul

2018

Kim Dotcom bi mogao biti izručen SAD Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

KimDotcomKim Dotcom, internet preduzetnik i osnivač poznatog sajta za razmenu podataka MegaUpload, bi uskoro mogao da bude izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, Novozelandski apelacioni sud presudio je u četvrtak da Dotcom može biti izručen kako bi se suočio sa optužbama za kršenje autorskih prava.

Dotcomov advokat Ira Rothken je tweet-ovao da je "razočaran" odlukom i planira da priloži konačnu žalbu Vrhovnom sudu u Novom Zelandu.

Opširnije...
 

pon

02

jul

2018

Jim Carrey u Sonic the Hedgehog filmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SegaReditelj Deadpool-a Tim Miller uveliko radi na ekranizaciji čuvene igre Sonic the Hedgehog, a i u toku su finalni pregovori o tome ko bi mogao da uskoči u cipele Dr. Robotnika.

Naime, u pitanju je niko drugi do poznati glumac Jim Carrey, a kako brojni mediji navode, on je u završnim notama razgovora o priključivanju postavi ovog live-action/CGI filma iz Paramount Pictures-a kao poznati zlikovac iz ovog serijala igara.

Carrey je već imao ulogu u "Maski" iz 1994. godine, a ovaj naslov je takođe kombinovao njegove komičarske sposobnosti i CGI.

Opširnije...
 

pet

29

jun

2018

Facebook odustaje od Aquila internet drona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FacebookProšle godine, Facebook je objavio da je internet dron Aquila uspešno sleteo nakon prošlogodišnjih testova koji su se pokazali nepodobnim usled vremenskih uslova.

Međutim, ove godine, ovaj internet gigant je odlučio da obustavi dalju proizvodnju internet dronova, kao i zatvori fabriku u britanskom gradu Bridgwater.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Facebook-a, kompanija namerava da se fokusira na internet sisteme na velikim visinama, kao i na saradnju sa partnerima kako bi razvili povezivost i lansirali je u nebesa.

Opširnije...
 

uto

26

jun

2018

Canon je imenovao novog predsednika i EMEA CEO Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CanonIz Canon EMEA su stigle informacije da je Yuichi Ishizuka imenovan za novog predsednika i glavnog izvršnog direktora ogranka kompanije Canon za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA).

Na toj poziciji je nasledio Rokus van Iperena, koji se povlači nakon šest godina obavljanja te funkcije. Rokus van Iperen, odlazeći glavni izvršni direktor za EMEA regiju i viši izvršni direktor u Canon Inc, imenovan je 2012. godine za predsednika i glavnog izvršnog direktora u Canon Europe, nakon uspešne karijere u Océ NV.

Prvobitno zadužen za što bržu i lakšu integraciju kompanije Océ u poslovanje Canon-a, uspešno je predvodio nekoliko drugih značajnih akvizicija, kako bi potpomogao realizaciju strategije digitalizacije kompanije.

Opširnije...
 


Strana 1 od 50