Quantcast

sre

15

nov

2017

The Game Awards: Izašla lista nominacija Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

The Game AwardsRanije smo pisali da je počelo glasanje za vaše omiljene igre koje biste želeli da pobede na ovogodišnjem The Game Awards.

Ovogodišnja dodela nagrada će se održati i biće live-streamovana 7. decembra, a izašla je i lista nominovanih.

Među odabranima za Game of the Year se nalaze igre poput Legend of Zelda: Breath of the Wild, Horizon Hero Dawn, Super Mario Odyssey, Persona 5, a tu je naravno i PlayerUnknown's Battlegrounds.

Opširnije...
 

sre

15

nov

2017

PS4 multiplayer besplatan u Evropi počev od danas Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PS PlusKako biste igrali PS4 igre online, potrebna vam je PlayStation Plus pretplata, međutim kako bi olakšali pristup svima onima koji su zainteresovani da uživaju u svim pogodnostima, tim je odlučio da organizuje event koji će trajati pet dana.

Ovaj event isključivo važi za evropsko tlo, gde će PlayStation 4 multiplayer biti besplatan počev od danas, pa do 20. novembra.

Opširnije...
 

uto

14

nov

2017

Tim proWINCE odneo pobedu na HyperX Cup-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

HyperX CupŠansu da pokažu šta znaju u igri Counter-Strike: Global Offensive, su imali brojni timovi na prvom ovogodišnjem HyperX Cup-u, koji je održan u Ultra Centru Galaktika u TC Delta City, 11. novembra, sa početkom u 12h.

Od 190 timova koji su se žestoko borili, ipak su tu čast da stignu u finale imala dva tima - tim "proWINCE", kao i tim "viciouss".

Timovi sa prostora čitave bivše Jugoslavije su prošli kroz brojne izazove, igrali su se mečevi na dve pobede, a ova dva tima su se najbolje pokazala.

Brojne HyperX nagrade su očekivale one najbolje koji su prisustvovali finalnim mečevima u subotu 11. novembra.

Opširnije...
 

sub

11

nov

2017

YouTube: Uznemirujući video sadržaji se kriju iza dečijih emisija Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTube KidsKako zvanično saopštenje nalaže, sledeća meta YouTube tima jesu video materijali koji su uznemirujuće prirode i koji se kriju iza klipova čija je ciljna grupa mlađa populacija.

Sam potez tima dolazi nakon brojnih komentara roditelja da su pojedini klipovi, gde su prikazani likovi poput Spider-Man-a ili Else iz Frozen-a, sadržali scene nasilja.

Intervju koji je tim obavio sa New York Times-om, između ostalog, otkriva i da su snimci izbegli rigorozan sistem filter-ovanja na YouTube Kids aplikaciji.

Opširnije...
 

uto

07

nov

2017

Rupa u kodu Twitter-a: Tweet od 35.000 karaktera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Twitter HackTokom vikenda, dva korisnika Twitter-a iz Nemačke su uspeli da premaše postojeći limit karaktera - naime, uspeli su da pošalju tweet od čak 35.000 karaktera, formatiranjem poruke kao URL sa nabacanim slovima i brojevima. Twitter korisnici @Timrasett i @HackneyYT su udružili snage radi ovog zanimljivog poduhvata gde su otkrili rupu u programskom kodu Twitter-a.

Opširnije...
 

pon

06

nov

2017

Twitter: Sa novim alatima protiv lošeg ponašanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Twitter UpdateKako bi nastavili borbu protiv zloupotrebe platforme, Twitter-ov tim za bezbednost je uveo nova pravila kako bi se tome stalo na put i naglasile polise ovog servisa.

Kompanija je navela da se osnovne direktive nisu promenile, kao i da Twitter želi da bude transparentniji i jasniji o tome kako se tretira zloupotreba platforme.

U svom blog post-u, Twitter-ov tim za bezbednost je ukazao na novine koje su uvedene.

Opširnije...
 

sub

04

nov

2017

Amazon: U planu snimanje Lord of the Rings TV serije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Amazon LOTRKako je poznati magazin Variety naveo, Warner Bros i Amazon imaju u planu snimanje serije bazirane na Lord of the Rings J.R.R. Tolkien-a, sa CEO-om Amazon-a Jeff Bezos koji će učestvovati u pregovorima.

Međutim, nijedna strana nije napomenula da je uspostavljen dogovor.

Sama vest stiže četiri meseca nako što su Warner Bros i Tolkin Estate okončali petogodišnju legalnu bitku koja je koštala Warner Bros. 80 miliona dolara.

Opširnije...
 

sub

04

nov

2017

Tor: Nova generacija Onion servisa Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TorTor će nakon dužeg vremena implementirati nove algoritme enkripcije, nadograđenu autentikaciju, kao i redizajniran direktorijum.

Takođe, čelnici tvrde da će dizajn nove generacije učiniti da onion adresa bude potpuno privatna.

Mainstream mediji i društvene mreže, koriste onion servise kako bi omogućili korisnicima da anonimno pristupe njihovim sajtovima.

Opširnije...
 

ned

29

okt

2017

YouTube radi na rešavanju problema monetizacije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTube MonetizacijaKada se YouTube odlučio za demonetizaciju neprikladnog video materijala, nedužni kanali su bili na meti zbog ovog poduhvata, međutim u saopštenju čelnika platforme, preduzimaju se prvi koraci ka sprečavanju daljeg širenja problema.

Opširnije...
 

sre

25

okt

2017

Patreon - Nove alatke za povezivanje sa patron-ima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PatreonKako bi se olakšalo vođenje projekata putem Patreon platforme, kao i administrativnih zadataka koji bi vam oduzeli dosta vremena, predstavljene su nove alatke pod nazivom App Directory i Developer Portal.

Opširnije...
 


Strana 1 od 45