Quantcast

sre

20

jun

2018

Svetska zdravstvena organizacija - Zavisnost od gejminga zvanično potvrđena Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WHOOd januarskog teksta, gde je WHO (Svetska zdravstvena organizacija) navela da je zavisnost od gejminga i dalje u fazi nacrta, danas je stiglo saopštenje da će ova zavisnost i zvanično biti na listi.

Naime, WHO je dovršavala 11. priručnik međunarodnih klasifikacija bolesti ogranizacije (International Classification of Diseases - ICD), a rana verzija ovog dokumenta je sadržala "zavisnost od video igara" po prvi put u ICD istoriji.

Konačna verzija priručnika sada sadrži ovu pojavu tik pored kockanja, kao i ostalih problema koje prouzrokuje zavisničko ponašanje.

Opširnije...
 

pon

18

jun

2018

Riot Games: Šta se desi kada turnirska igra zastane? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LOLAmerički turnir League of Legends Championship Series je doživeo neprijatnost tokom jedne od finalnih rundi.

Naime, MOBA je prestala da funkcioniše usred meča između ekipa Clutch Gaming i Echo Fox, i deset igrača je bilo izbačeno iz sesije.

Nakon poduže pauze, čelnici iz Riot-a su naveli da je Echo Fox dobio meč, omogućujući timu da dostigne plasman u summer split standings-ima.

Opširnije...
 

sub

16

jun

2018

Amazon prikazuje Rock and Roll Hall of Fame ceremoniju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RRHOFVideo-on-demand servis Amazon Prime je pripremio nešto što bi moglo da zainteresuje sve zagrižene fanove dobre muzike.

Naime, Amazon je dobio eksluzivno pravo da emituje direktan prenos ceremonije Rock and Roll Hall of Fame, i to po prvi put, kako je ovaj događaj mogao da se prati putem HBO-a.

Međutim, od 1. jula, svi zainteresovani će biti u prilici da prate događaj u preko trideset zemalja i na osam jezika na bilo kom uređaju koji podržava Amazon-ov streaming servis.

Opširnije...
 

pon

11

jun

2018

Učenici iz Kruševca najbolji u regionu u kodiranju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

KodiranjePobednici regionalnog takmičenja u kodiranju putem džepnog računara Microbita, koji se koristi u nastavi u svim školama u Velikoj Britaniji, su učenici OŠ Dragomir Marković iz Kruševca - Strahinja Tadić (VII razred) i Dušan Stefanović (VI razred), koje je predvodila profesorka Ivana Vučinić.

Oni su se za regionalno takmičenje u kodiranju kvalifikovali svojim projektom “Odelo za 21 vek”, pobedivši prethodno na nacionalnom takmičenju u Srbiji.

Opširnije...
 

pon

11

jun

2018

Yahoo Messenger prestaje 17. jula Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MessengerKompanija Yahoo je najavila da će Messenger servis biti trajno ugašen nakon 17. jula 2018. godine. Ukoliko ste korisnik Yahoo-ove pošte, a ujedno i Messenger servisa, iz kompanije preporučuju Squirrel, koji je trenutno u beta fazi i invite-only.

Kako biste dobili pozivnicu, možete se ulogovati na njihovoj stranici. Svi zabeleženi razgovori se mogu skinuti u narednih šest meseci putem Messengerovog odeljka na sajtu, i vaši razgovori će vam biti poslati.

Opširnije...
 

sre

06

jun

2018

Redizajn Gmail-a dostupan svima u julu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GmailRazvojni tim iz Google-a je najavio da je bilo pitanje vremena kad će novi dizajn Gmail-a stići do svih korisnika, a ovaj internet gigant je najavio konačni datum predstavljanja izmenjenog interfejsa.

Generalna dostupnost nadograđenog Gmail-a je najavljena za jul mesec, uz G Suite administratore koji nude opciju za korisnike da se lagano pripreme za prelaz na novi dizajn ili pak ne.

Opširnije...
 

če

31

maj

2018

Pet godina zatvora za hakera "Yahoo" Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YahooUnajmljeni haker koji je bio uključen u napad na bezbednosni sistem giganta Yahoo 2014. godine, i koji je targetirao 500 miliona korisnika, je osuđen na pet godina zatvora.

Karim Baratov (Karim Taloverov, ili još znan kao Karim Akehmet Tokbergenov) naveo je da nije znao da radi za ruske špijune, jer nije istraživao svoje mušterije.

Opširnije...
 

sre

30

maj

2018

Na Imgur-u od sada i video materijali Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ImgurNakon što su predstavili Snacks dodatak, kao i Favorites funkciju i chat, sajt za hostovanje slika Imgur je odlučio da po prvi put implementira funkciju gledanja video materijala.

Svako će moći da prati video sadržaj, ali će ipak samo korisnici iOS sistema moći da uploaduju isti, bar za sada.

Video snimci koje postavite su ograničeni na trideset sekundi trajanja.

Opširnije...
 

sub

26

maj

2018

Samsung otvara nove AI centre u Kanadi, Rusiji i UK Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AI CentarCentar za istraživanje i razvoj kompanije Samsung Electronics SET, Samsung Research, je najavio je otvaranje tri nova Centra za veštačku inteligenciju (AI) u Kembridžu, Torontu i Moskvi (biće otvoren 29.maja), sa ciljem ojačanja potencijala i dodatnog istraživanja veštačke inteligencije namenjene korisnicima.

Samsung Research rukovodi najnovijim projektima kada je reč o o širenju globalnih istraživačkih potencijala za veštačku inteligenciju kompanije Samsung.

U domenu rada centra je bilo je i otvaranje novih Centara za veštačku inteligenciju prošlog novembra u Seulu i u Silicijumskoj Dolini u januaru ove godine.

Opširnije...
 

pet

25

maj

2018

Doctor Who event na Twitch-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

DoctorUkoliko ste okoreli fan poznatog naučno-fantastičnog serijala Doctor Who, Twitch je odlučio da vam izađe u susret. Naime, ovaj livestreaming servis je udružio snage sa BBC Studios-om kako bi organizovao sedmonedeljni event koji će početi 29. maja.

Od tada ćete biti u prilici da pratite više od 500 starih epizoda i avanture Time Lord-a, i to od prve crno-bele epizode, iz 1963. godine.

Počev od epizode "An Unearthly Child", proći ćete kroz uzbudljiv put sa sedam Doctor-a kroz 26 sezona, uz brojne fanovima poznate likove poput Cybermen i Dalek-a.

Opširnije...
 


Strana 1 od 49