| Vesti | Mobile | Samsung menja plastiku eko-materijalima
Mobile

Samsung menja plastiku eko-materijalima

Samsung

Iz kompanije Samsung navode da žele da poboljšaju svoj uticaj na životnu sredinu, stoga su izneli planove za početak zamene plastične ambalaže sa održivijim materijalima.

Počev od prve polovine 2019. pa nadalje, uobičajena plastika će biti zamenjena bioplastikom, ili recikliranom plastikom.

Čak je implementirana i promena dizajna proizvoda – punjači za telefone će imati matte finiš kome neće biti potrebna plastična zaštita kako bi bili netaknuti tokom slanja.

Kada Samsung bude koristio papir, oslanjaće se na održive varijante koje su sertifikovane od organizacija za zaštitu životne sredine.

Očekuje se da će prelazak na taj materijal biti okončan do 2020. godine.

„Inicijativa nije baš nesebični gest. Samsung se već godinama suočava sa kritikama ekoloških grupa zbog nedostatka definitivnih planova za zaštitu životne sredine, a taj protest se čak proširio i na događaje – učesnik Greenpeace-a upao je 2017. na prezentaciju svetskog kongresa mobilne telefonije.“ – navode u saopštenju kompanije.

„Ipak, to je značajan potez. Samsung je jedna od najvećih kompanija u oblasti elektronike, a prelazak na zeleniju ambalažu može eliminisati velike količine otpada. To bi takođe moglo da bude primer drugim tehnološkim gigantima koji još uvek koriste obilje sveže plastike. Šta god da se desi, postoji dobra šansa da će vaš Galaxy S10 ili 8K TV biti toliko ljubazniji prema planeti.“

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu…