| Vesti | Mobile | Prezentovani novi Samsung Galaxy S9 i S9+ telefoni
Mobile

Prezentovani novi Samsung Galaxy S9 i S9+ telefoni

GalaxyS9

Obožavatelji Samsung telefona će od sada moći da uživaju u pogodnostima Galaxy S9, kao i Galaxy S9+ modela kako su ovi telefoni konačno dostupni i na srpskom području, a u prodaji će se naći počev od 16. marta.

Kao neke od funkcija sa kojima će korisnici biti u prilici da eksperimentišu su kamera za snimanje pri slabijem osvetljenju uz dvostruku objektiv blende, Super Slow-mo video zapis, kao i personalizovani AR emotikoni.

Što se tiče estetike, pred nama će se naći ponoćno crna, koralno plava, kao i purpurno ljubičasta boja.

„Ponosni smo što Samsung Galaxy S9 i S9+ stižu na srpsko tržište. Ovi uređaji značajno menjaju paradigmu načina na koji komuniciramo, delimo informacije i doživljavamo svet oko sebe, u vremenu u kom korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se pomoću fotografija, video-zapisa i emotikona. Sa Galaxy S9 i S9+ redefinisali smo kameru pametnih telefona i na tržište doneli elegantan i impresivan uređaj“, naglasio je Hojun Hwang, predsednik Uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics.

Prvo što su čelnici predstavili od mogućnosti telefona jeste dvostruka blenda sa sočivom koje se prilagođava u skladu sa različitim uslovima osvetljenja uz režime F1.5 (u slučaju mračnih uslova) i F2.4 (dnevni uslovi uz što oštriji prikaz). Takođe, Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju unapređene kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom sa povećanom snagom obrade i memorijom za visoki kvalitet slike. Zahvaljujući ovom senzoru, kamera hvata četiri puta brže sve detalje. Uz opciju Super Slow-mo video zapisa, ne morate se pomučiti kako biste dobili dinamične i usporene video zapise koji snimaju do 960 slika u sekundi. Oba telefona poseduju i automatski detektor pokreta, koji detektuje kretanje u okviru i automatski počinje da snima. Nakon snimanja video zapisa Super Slow-mo, korisnici mogu odabrati i muziku u pozadini. Na raspolaganju imaju 35 različitih opcija, a mogu dodati i melodiju sa omiljene plejliste. Korisnici takođe mogu jednostavno izraditi, uređivati i deliti GIFove dodirom.

 

GalaxyS9 01 T GalaxyS9 02 T GalaxyS9 03 T

 

Galaxy S9 ima 5,8 inčni Quad HD+ Curved Super AMOLED ekran, a Galaxy S9+ ekran iste rezolucije, uz veću dijagonalu od 6,2 inča, takođe uz odnos strana 18.5:9. AMOLED ekran stapa se u telefon bez ometajućih ivica. Sa prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti. Kao i uvek, tu je i Bixby, inteligentna platforma, integrisana u kameru, kao i kvalitetan zvuk zahvaljujući stereo AKG zvučnicima podržanim Dolby Atmosom, sa efektom zvuka od 360 stepeni. Samsung Galaxy S9 i S9+ su prvi telefoni koji podržavaju novu aplikaciju Smart Things i mogu se povezati sa drugim Samsung uređajima, a najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu.

Uređaji podržavaju proširivu memoriju do 400 GB sa MicroSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premium aplikacije. Kako bi se bezbednost podigla na viši nivo, tu je i Knox 3.1, Samsung sigurnosna platforma uz tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti – dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica. Ovi telefoni su mogli da se pohvale i nagradom za najbolje uređaje na Sajmu mobilne telefonije u Barseloni, na ceremoniji dodele godišnjih Global Mobile Awards (GLOMO nagrada). Samsung je dobio nagrade i za Gear VR sa daljinskim upravljačem, Samsung Pay servis i Samsung DeX.

 

GalaxyS9 04 T GalaxyS9 05 T GalaxyS9 06 T

 

„Ove nagrade nama su podsticaj da iz godine i godinu budemo što bolji, stvarajući uređaje koji u potpunosti mogu da odgovore svim izazovima modernog doba i potrebama naših korisnika. Verujem da smo sa Galaxy S9 i S9+ ponovo pomerili granice u razvoju pametnih telefona. S druge strane, korisnicima smo ponudili inovativne uređaje koji će im omogućiti da se izraze i komuniciraju na potpuno jedinstven način“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

Kako se navodi u press saopštenju, preporučena maloprodajna cena ovih uređaja iznosi 104.990 dinara za Galaxy S9, odnosno 116.990 dinara za Galaxy S9+, a oni će biti dostupni kod svih ovlašćenih maloprodajnih partnera i kod operatora.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu