| Vesti | Mobile | Predstavljena Nokia 8
Mobile

Predstavljena Nokia 8

Nokia8

Čelnici iz Nokia su predstavila novi model svoga telefona – u pitanju je Nokia 8, smart telefon koji je posebno dizajniran za kreatore sadržaja. Kreatori navode da Nokia 8 donosi tri novine u svet Android telefona, uključujući i saradnju sa kompanijom ZEISS optics. Ovaj model telefona je upakovan u aluminijumsko jednodelno kućište i sadrži sve potrebne komponente za smart telefon.

Nokia 8 je opremljena Dual-Sight funkcijom za video. U pitanju je video koji može biti emitovan u realnom vremenu na društvenim mrežama kao što su Facebook i Youtube. Dual-Sight funkcija istovremeno koristi prednju i zadnju kameru i na podeljenom ekranu prikazuje fotografije i video zapise koje su zabeležile obe kamere.

Samo jednim dodirom ova jedinstvena funkcija za snimanje pruža sve što je potrebno za one koji vole da stvaraju i dele posebne trenutke. Nokia 8 sadrži Nokia OZO audio, holivudsku tehnologiju, dok OZO 360 prostorni zvuk donosi novo audio iskustvo 4K video snimcima.

Jednodelno kućište Nokia 8 telefona sa 4.6 mm tankom ivicom, koje je u proseku 7.3 mm tanko, je napravljeno od jednog bloka aluminijuma serije 6000, a takođe ovaj uređaj dolazi sa mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon 835 koja pruža bolje performanse. Funkcija Dual-Sight je dizajnirana upravo da omogući kreiranje i deljenje potpune slike. Prednja i zadnja kamera modela Nokia 8 kreirane su u saradnji sa kompanijom ZEISS, kako bi se korisnicima ovog modela obezbedilo što bolje iskustvo snimanja.

 

Nokia8 01 T Nokia8 02 T Nokia8 03 T

 

Kreatori sadržaja sada mogu da dele svoje jedinstvene sadržaje na društvenim mrežama uz pomoć Dual-Sight funkcije koja je smeštena u aplikaciji za kameru. Korisnici ovog uređaja sada mogu uživati u neograničenom postavljanju fotografija i video snimaka na Google Photos. Uz OZO Audio, Nokia 8 kombinuje tri mikrofona sa jedinstvenim Nokia akustičnim algoritmima za snimanje zvuka sa 360 prostornim sistemom.

Korisnici mogu da dele svoje 4K video klipove sa OZO audiom bilo gde – samim tim što binauralni kodek omogućava verodostojnu reprodukciju zvuka čak i na uređajima koji nemaju OZO audio. Nokia 8 posebno je dizajnirana kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo stvaranja i deljenja sadržaja. Rezultat ovakvog dizajna je i bakarna rashladna cev koja reguliše toplotu nastalu usled rada.

Nokia 8 je kompatibilna sa Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologijom, što znači da korisnici mogu brzo napuniti svoju bateriju. Ovaj model je zaštićen biometrijskim overavanjem autentičnosti otiska prsta, pružajući dodatnu bezbednost. Nokia 8 savršeno radi uz Nokia Active bežične slušalice koje su otporne na vodu, prašinu i znoj.

 

Izvor: Nokia

 

Komentarišite na forumu