| Vesti | Mobile | Nokia 6, Nokia 7 Plus i Nokia 1 dostupni i u Srbiji
Mobile

Nokia 6, Nokia 7 Plus i Nokia 1 dostupni i u Srbiji

Nokia

Kompanija HMD Global je izjavila da su novi Nokia 6, Nokia 7 Plus i Nokia 1 telefoni od sada dostupni i na našem tržištu.

„Zadovoljstvo nam je što je najnoviji portfolio naših telefona sada dostupan korisnicima u Srbiji, nedugo nakon svetske premijere kada su izazvali veliko interesovanje i osvojili brojne nagrade.

Nokia 7 Plus je apsolutni favorit fanova kada je reč o našim najnovijim pametnim telefonima, a nova Nokia 6 opravdava poverenje koje je stekao njen prethodnik. izjavio je Rosen Petkov, generalni menadžer kompanije HMD Global za područje Srbije, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Gruzije, Mađarske i Adriatic regije.

„Uvereni smo da će fanovi Nokia telefona iz Srbije biti više nego zadovoljni našim najnovijim modelima.“

Novi Nokia 6 i Nokia 7 Plus telefoni su iz Android One porodice, a samim tim, korisnici će biti u mogućnosti da iskoriste brojne dodatke kompanije Google uz redovne bezbednosne nadogradnje.

Uz čist Android, nova Nokia 6 i Nokia 7 Plus stižu bez suvišnih izmena korisničkog interfejsa (UI) ili skrivenih procesa koji bi mogli da ih uspore ili dodatno troše bateriju, tako da korisnici mogu da uživaju u svom telefonu još duže.

Ovi modeli stižu sa ograničenim brojem pre-instaliranih aplikacija, tako da poseduju još više prostora za sladištenje podataka. Iz kompanije navode da model Nokia 1 novi korak objedinjuje karakteristike pametnih modela i prepoznatljivu pouzdanost Nokia telefona, ali i prepoznatljiv dizajn.

 

Nokia 01

 

Ovaj model dolazi sa operativnim sistemom Android Oreo (GO izdanje), verzijom Android operativnog sistema optimizovanom za uređaje sa 1GB RAM-a i manje. Kada se pomene Nokia 7 Plus, navode se kombinacije karakteristika kamere i performansi. Sa unapređenim Dual-Sight režimom, visoko osetljivom ZEISS optikom i Pro Camera modom, Nokia 7 Plus snima što bolje fotografije bez obzira na osvetljenje. Telo telefona je blago zakrivljeno, dok su ivice tanke, kako bi se omogućio što bolji osećaj u ruci, kao i što bolji prijem signala.

Nokia 7 Plus poseduje Full HD+ ekran formata 18:9 i dijagonale 6”, a tu je i RAM memorija od 4GB. Polarizovani ekran visokog kontrasta pruža mogućnost prikazivanja čak i u uslovima izuzetno visokog osvetljenja, tako da korisnici mogu uživati u svom omiljenom sadržaju, bez obzira gde se nalazili. Nokia 7 Plus je podržan Qualcomm Snapdragon 660 mobilnom platformom koja je optimizovana i integrisana kako bi omogućila najbolje performanse ali i autonomiju baterije, čak i kada emitujete #Bothie video uživo na mrežama Facebook ili YouTube.

Baterija telefona poseduje 3800 mAh, a Nokia 7 Plus omogućuje autonomiju baterije od 2 dana. Dupli zadnji senzori sa ZEISS optikom sastoje se od ultra osetljive širokougaone glavne kamere od 12 MP sa visokim performansama u uslovima niskog, ali i visokog osvetljenja, kao i od sekundarne kamere od 13 MP koju karakteriše dvostruki optički zum, za one trenutke kada želite da približite kadar.

Uz Pro Camera mod možete da pravite fotografije kao pravi profesionalac, jer ova opcija omogućava brzu i laku kontrolu nad podešavanjima kamere kao što su balans belog, fokus, ISO i ekspozicija. Uz prednju kameru od 16 MP i ZEISS optiku, Nokia 7 Plus se prilagođava uslovima slabog osvetljenja tako što povećava osetljivost osvetljenja. Tri mikrofona snimaju 360 Nokia prostorni zvuk koji odgovara 4K snimcima.

 

Nokia 02

 

Novi Nokia 6 telefon je podržan Qualcomm Snapdragon 630 mobilnom platformom, a ovaj model dolazi sa unapređenim Dual-Sight režimom, ZEISS optikom, brzim punjenjem preko USB-C kabla, Nokia prostornim zvukom, kao i sa čistim, bezbednim i ažuriranim operativnim sistemom Android Oreo. Novi Nokia 6 model je jedan od modela koji čine deo programa kompanije Google pod nazivom Android One. Telo Nokia 6 telefona je jednodelno i izrađeno od čvrstog bloka aluminijuma serije 6000 obrađenog u procesu eloksiranja i poliranja.

Spoj 2.5D displeja i zaštitnog stakala Corning Gorilla Glass, omogućavaju da kompaktno i prefinjeno telo ovog modela bude napravljeno tako da traje. Baterija nudi 3000mAh, uz brzo punjenje preko USB-C kabla. Zadnja kamera od 16MP nudi ZEISS optiku i dvostruki blic, a tu je i selfi kamera od 8MP.

Uz Dual-Sight režim, aktiviranjem prednje i zadnje kamere u isto vreme, pružiće vam se mogućnost da kreirate svoj #Bothie i čak da ga emitujete uživo na društvenim mrežama. Ovaj model pruža mogućnost otključavanja uređaja putem prepoznavanja lica i to u trenutku.

 

Nokia 03

 

Nokia 1 dolazi sa operativnim sistemom Android Oreo (GO izdanje), verzijom Android operativnog sistema optimizovanom za uređaje sa 1GB RAM-a i manje.

Nokia 1 je dizajniran tako da bude jednostavan za upotrebu, a uz pristup Google Play Store prodavnici imaćete pristup svojim omiljenim aplikacijama kao što su WhatsApp, Facebook, Instagram, mobilnom bankarstvu, kao i aplikacijama koje su optimizovane za operativni sitem Android Oreo (Go izdanje).

Uz Xpress-on maske koje dolaze u nekoliko boja vaš Nokia 1 telefon može izgledati potpuno drugačije, a lakim postavljanjem i skidanjem ovih maskica možete u potpunosti promeniti svoj stil. Svaka maska je izrađena sa istom preciznošću, pažnjom i visokom nivou detalja kao i originalna maska telefona. Maska ovog telefona izrađena je od dve nijanse polikarbonata u boji.

 

Izvor: HMD Global

 

Komentarišite na forumu