| Vesti | Mobile | Mozilla testira password menadžer za Firefox na iOS
Mobile

Mozilla testira password menadžer za Firefox na iOS

Firefox

Test Pilot for Firefox je program koji dozvoljava korisnicima koji su preuzeli stabilne web pretraživače da isprobaju eksperimentalne funkcije bez potrebe da rizikuju korišćenjem beta verzije.

Danas je tim u Mozilli izjavio da Test Pilot sada dolazi i na mobilne uređaje, a postoje dve nove mogućnosti koje korisnici mogu isprobati. Prva karakteristika je Firefox Lockbox.

Ovo je menadžer lozinki koji dozvoljava vašem pretraživaču da se automatski prijavljuje na bilo koju lokaciju za koju ste sačuvali lozinku.

Radi sa Face ID-om i Touch ID-om, ali je dostupan samo na iOS-u. Ali Android korisnici ne bi trebalo da se osećaju izostavljenima.

Notes by Firefox je Android-only funkcija koje vam omogućavaju da brzo zapišete vaše misli i komentare direktno iz vašeg pretraživača.

Beleške se sinhronizuju na različitim platformama, tako da možete pristupiti onome što ste napisali na desktop verziji Firefox-a. Ako ste zabrinuti za bezbednost, ova funkcija ima end-to-end enkripciju, tako da ste jedini koji će moći čitati vaše beleške.

Svaki korisnik može učestvovati u Test Pilotu, a samo treba da imate Firefox nalog i Firefox Sync, ili ove funkcije u suprotnom neće ispravno raditi. Takođe, zato što su u pitanju test funkcije, možete dati povratne informacije ili isključiti funkcije koje ne rade za vas na ovoj web prezentaciji.

 

 

Izvor: Mozilla

 

Komentarišite na forumu…