| Vesti | Mobile | Kompanije Wiko i Tinno se zvanično spajaju
Mobile

Kompanije Wiko i Tinno se zvanično spajaju

Wiko

U svom saopštenju za medije, kompanije Wiko i Tinno su zvanično najavile međusobno spajanje, i navele da će ovakav potez sigurno ojačati poziciju kompanije Wiko uz korak dalje u zauzimanju mesta glavnog učesnika u svetskoj industriji mobilne telefonije.

Osnovana 2011. godine u Marseju, kompanija Wiko je izjavila da je ideja vodilja o saradnji započela zahvaljujući bliskoj saradnji Laurenta Dahana i Jamesa Lina, predsednika Tinno grupe.

„Wiko je odlučio da svoje iskustvo na polju marketinga, strategije usmerene ka potrošačima i jedinstvenoj organizaciji prodaje udruži sa Tinno-ovim znanjem i iskustvom u oblasti industrije i proizvodnim kapacitetima.“ – navodi se između ostalog u press saopštenju.

„Od tada, Tinno je povećao sopstvenu stručnost u istraživanju i razvoju, kao i projektovanju i proizvodnji, sa kapacitetom od 4 centra za istraživanje i razvoj i 2 proizvodna pogona.

Istovremeno je Wiko prisutan u više od 30 zemalja širom sveta i zauzeo je mesto među top 5 brendova pametnih telefona u Evropi.“

Imajući na umu učvršćivanje partnerskih odnosa, kompanija Wiko smatra svoju integraciju u Tinno grupaciju kao prirodan tok, a tim iz Marseja će moći da se osloni na svoje kolege iz Kine.

Ove dve kompanije će zajedno voditi Wiko i omogućiti ovoj kompaniji da dostigne viši nivo. Novo rukovodstvo odbora kompanije Wiko čine predsednik James Lin, glavni potpredsednik Laurent Dahan, potpredsednici Michel Assadourian i Julien Heang.

Laurent Dahan izjavio je sledeće: „Ovo zbližavanje zasnovano je na industrijskim i deoničkim razlozima. Tinno je naš partner već od osnivanja kompanije Wiko, i sada se zajedno možemo pohvaliti s više od 30 miliona korisnika u više od 30 zemalja širom sveta. Ova nova faza je temeljni korak u ostvarenju potreba i zahteva naših potrošača kojima ćemo ponuditi široki spektar inovativnih proizvoda“.

Nakon toga, James Lin je izrazio pohvale Wiko-u kao „izvanredan brend koji danas pruža sve potrebne prednosti za osvajanje novih potrošača širom sveta.“ Takođe, Lin je naglasio da će „jačanje saradnje sa Tinno korporacijom vrlo skoro omogućiti da zakoračimo u nove pohode čime će Wiko postati prepoznatljiv brend širom sveta“.

 

Izvor: Wiko / Tinno

 

Komentarišite na forumu