| Vesti | Mobile | Google: 64-bitna podrška i ojačana bezbednost
Mobile

Google: 64-bitna podrška i ojačana bezbednost

Android

Kada je Lollipop stigao 2015. godine, Android je imao podršku za 64-bitne aplikacije, a od avgusta 2019. godine, Android aplikacije će morati da imaju isključivo podršku za 64-bitni kod.

Ova vest ne znači da će aplikacije morati da odbace 32-bitnu kompatibilnost, ali da će se u budućnosti javiti Android uređaji koji će imati podršku za isključivo 64-bitni kod, navode između ostalog čelnici Google-ovog razvojnog tima.

U međuvremenu, očekuju nas skoriji dodaci – avgust 2018. je rezervisan za nove aplikacije koje će morati da ciljaju na Android-ov Oreo programski interfejs.

Nakon toga, dolazi sigurnosni upgrade početkom 2018. godine. Naime, razvojni tim je naveo da će početi sa implementiranjem „male količine“ bezbednosnih metadata u svaki APK, kako bi se aplikacija verifikovala i dokazala da je zvanično distribuirana od strane Google Play-a.

„Često kada kupujete fizički proizvod, naći ćete zvaničnu etiketu koja označava autentičnost proizvoda. Metapodaci koje ćemo dodavati u APK-ove su kao Play značke autentičnosti za vaše Android aplikacije.“ – navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Android Developers Team

 

Komentarišite na forumu