Quantcast

sre

20

jun

2018

Android Messages - šaljite poruke iz vašeg browsera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AndroidRazvojni tim Google-a je dodao Rich Communication Services (RCS) u svoj Android operativni sistem kako bi se takmičili sa Apple-ovim popularnim servisom iMessage.

Google je takođe istraživao slanje poruka sa vašeg web browsera još od februara, a u saopštenju koje je stiglo od čelnika, izgleda da je ova funkcija i zvanično dostupna, i biće u funkciji tokom sledeće nedelje, rame uz rame sa još četiri nova dodatka.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

Westworld mobilna igra stiže 21. juna Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WestworldHBO i Warner Bros su neko vreme najavljivali Westworld mobilnu igru, i danas su stigle nove informacije.

Igra, koju je dizajnirao The Behaviour Interactive se očekuje 21. juna.

Apple je ponudio datum izlaska za iOS, ali je nedugo nakon toga stigla potvrda da će ovaj naslov biti dostupan i za Android istog dana.

Opširnije...
 

pet

15

jun

2018

Samsung pripremio tematske AR emotikone Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ARUz fudbalsku groznicu koja je uveliko u toku, iz kompanije Samsung najavljuju novu AR emotikon aplikaciju, sa simbolima i bojama nacionalnog tima Srbije.

Vlasnici Galaxy S9 i S9+ uređaja moći će, tokom trajanja najvažnijeg fudbalskog praznika, da putem AR Emoji programa rada na kamerama telefona, kreiraju samo svoje poruke, personalizujući emotikone u bojama srpske zastave.

Takođe, svi koji budu želeli ovu aplikaciju mogu da probaju na Samsung štandu, u Ušće Shopping centru.

Opširnije...
 

sre

13

jun

2018

Google: Offline AI unapređuje prevođenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TranslateČelnici iz Google-a su rešili da ne sede skrštenih ruku nakon što je Microsoft predstavio AI-based offline prevođenje na vaš telefon.

Naime, kompanija je implementirala neural machine prevođenje u svoje Translate aplikacije za Android i iOS, uz obećanje da će jezički prevodi biti dosta precizniji, i to bez potrebe za internetom.

Prvobitno izdanje se dotiče 58 jezika, uključujući i par evropskih i indijskih jezika, a tu su obuhvaćeni i uobičajeni jezici poput arapskog, kineskog i japanskog.

Opširnije...
 

sre

13

jun

2018

Apple stavio tačku na majnovanje kriptovaluta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AppleRudarenje kriptovaluta u mobilnim aplikacijama je za Apple postalo ozbiljan problem, da je tim kompanije odlučio da stavi tačku uz ažuriranje svojih smernica za aplikacije kako bi se onemogućilo programerima da ušuškaju ovu funkciju u bilo koju aplikaciju unutar kompanijskog ekosistema.

Dopuna pravilnika se navodno odigrala prošle nedelje, verovatno nakon što je popularna Mac aplikacija Calendar 2 koja je bila "dom" Monero miner-u sa premium upgrade-om.

Naime, smernice spominju rudarenje kriptovalutama na dva mesta: u sekciji o energetskoj efikasnosti, kao i zasebnoj Cryptocurrencies sekciji.

Opširnije...
 

uto

12

jun

2018

Firefox 12 za iOS nudi download file-ova i lakši sync Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Firefox iOSFirefox 12 za iOS korisnike je dostupan i nudi tri nova dodatka. Prvo, ovaj browser će od sada dozvoliti download-ovanje fajlova, koji se mogu pregledati u dedicated sekciji Firefox menija, kroz Apple-ovu Files aplikaciju ili putem ostalih third-party aplikacija.

Drugo, sve funkcije za upravljanje vašim linkovima su skupljeni na jednom mestu.

Jedan meni će vam dati opciju otvaranja linka u Firefox-u, bookmarkovanja, dodavanja na vašu listu čitanja ili slanja na drugi uređaj koji ste povezali sa Firefox nalogom.

Opširnije...
 

če

07

jun

2018

FIFA Mobile nudi svojevrsni World Cup Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FIFA MobileFIFA 18 igrači su uživali u svom World Cup modu u prethodnih par nedelja, ali je FIFA Mobile odlučila da lansira svoju verziju ovog događaja.

Počev od sada pa do prvog avgusta, igrači mogu da biraju između 32 nacije za kvalifikacije i odgiraju unikatnu kampanju za globalno takmičenje.

Poput verzije za konzole, igrači mogu da izaberu i 16 nekvalifikovane nacije putem zasebnog story moda.

Opširnije...
 

sub

02

jun

2018

Samsung predstavlja sledeći Galaxy Note u avgustu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NoteIz kompanije Samsung je stigla informacija da će sledeći Galaxy Note pametni telefon biti predstavljen 9. avgusta, kao i da će posedovati nadograđenu kameru, navodi se između ostalog u dopisu kompanije.

Uređaj će ličiti dosta na svog prethodnika, koji je izašao prošle jeseni, ali verzije ovog telefona će imati nadograđeni Qualcomm procesor za neka tržišta.

Opširnije...
 

sub

26

maj

2018

Apple odbio Steam Link aplikaciju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Steam Link iOSPre nešto manje od nedelju dana smo pisali o Steam Link, aplikaciji koja daje pristup stream-ovanju igara sa vašeg računara bez kupovine Valve-ovog istoimenog micro PC-ja, i dostupna je na Google Play-ju.

Na kraju članka smo spomenuli da u blagodeti ove aplikacije neće uživati samo Android, već i iOS korisnici, ali da je datum izlazka i dalje nepoznat.

Ipak, kako stoji u saopštenju Apple-a, izgleda da će korisnici čekati duže na Steam Link, kako čelnici te kompanije napominju da su odbili prihvatanje te aplikacije navodeći poslovne konflikte oko smernica iste koje navodno nisu bile realizovane od strane originalnog review tima.

Opširnije...
 

če

24

maj

2018

Samsung predstavio Galaxy J6 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Samsung J6Kompanija Samsung je predstavila najnovijeg člana Galaxy porodice, Samsung Galaxy J6. U pitanju je telefon koji kombinuje Super AMOLED ekran sa dodatnim karakteristikama poput čitača otiska prstiju.

"Galaxy J6 se temelji na Samsungovom nasleđu ekrana, sa fantastičnim Super AMOLED beskonačnim ekranom koji pruža neverovatan doživljaj gledanja" - rekao je Milan Vujović, direktor marketinga u kompaniji Samsung Electronics za jadranski region.

Opširnije...
 


Strana 1 od 17