| Vesti | Hardver | Western Digital gasi fabriku hard diskova
Hardver

Western Digital gasi fabriku hard diskova

WD

Sa pojavom solid-state storage-a u skoro svakom uređaju na koji pomislite, potražnja za mehaničkim HDD-ima je snižena, jer korisnici preferiraju brzo i kompaktno SSD skladištenje u odnosu na mehaničke komponente.

Proizvođači HDD-a pokušavaju da zaustave neizbežnost tako što izlaze sa novim tehnologijama kako bi povećali kapacitet. Na ovakav potez navode da su se odlučili čelnici Western Digital.

Kako se nezvanično saznaje, Western Digital će zatvoriti svoju fabriku HDD-ova blizu Kuala Lumpura u Maleziji. Ovo je jedna od prvih fabrika kompanije koja posluje od 1973. godine.

Nakon zatvaranja fabrike u Maleziji, WD će ostati sa samo dve fabrike na Tajlandu i sada pokušavaju da steknu veći udeo na SSD tržištu.

„Kao odgovor na smanjenje dugoročne potražnje za klijentskim HDD-ima, Western Digital je preduzeo korake da racionalizuje proizvodne operacije HDD-a na globalnom nivou. Kompanija će do kraja 2019. godine raspustiti proizvodni HDD pogon u Petaling Jaya, Selangor.

Ova tranzicija će se izvršiti u bliskoj saradnji sa zaposlenima, kupcima, snabdevačima i drugim ključnim akterima. Industrija informacionih tehnologija prolazi kroz značajne promene. Ova transformacija tržišta povećava usvajanje SSD i NAND flash u tradicionalnim HDD aplikacijama. Promena je doprinela rastu SSD / NAND flash-eva i smanjenju dugoročne potražnje za klijentskim HDD-ovima.

Shodno tome, Western Digital planira proširiti proizvodnju SSD-a u Penangu. Kompanija je u završnoj fazi puštanja u rad svog drugog postrojenja SSD u Penangu, koja će u narednim mesecima ući u proizvodnju.“

 

Izvor: Western Digital

 

Komentarišite na forumu…