Quantcast

pon

17

jul

2017

Vesti iz AMD-a - Threadripper i Ryzen čipovi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ThreadRipperČelnici iz kompanije AMD nisu podelili brojne detalje o svom novom članu porodice koga su najavili još u maju ove godine. Fanovi kvalitetnih konfiguracija mogu da odahnu najavom AMD Ryzen Threadripper CPU sa 16 jezgara, koga su čelnici kompanije konačno obelodanili. Čip Threadripper 1950X će se prodavati po ceni od 999 dolara.

Imaće base speed od 3.4 GHz sa boost clock koji iznosi 4 GHz. AMD je takođe otkrio 12-to jezgarni Threadripper CPU, za ekstremne PC korisnike koji bi želeli da izdvoje nešto više novca.

Oba čipa, u kompletu sa novim matičnim pločama, će biti dostupni u avgustu. Dok se činilo da je 16-to jezgarni Threadripper bio najbrži čip u komšiluku kada je prvi put najavljen, Intel je predstavio svog kandidata sa 18-core i9 Extreme Edition-om.

U razmeri cena, taj Intel CPU će vas iznositi oko 1.999 dolara, dok će vas za dvesta dolara manje dočekati 16-to jezgarna verzija.

Intelovi čipovi barataju base speedom od 3.3 GHz, sa boost clock-om do 4.3 GHz. AMD je takođe predstavio par detalja o njihovim novim Ryzen 3 čipovima. Oba modela će biti opremljena sa quad-core/quad-thread procesorima baziranim na Zen arhitekturi. Ryzen 3 1300X će imati brzine koje će se kretati između 3.5 GHz i 3.7 GHz, dok će Ryzen 3 1200 imati clock između 3.1 i 3.4 GHz.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu...