| Vesti | Hardver | Verbatim spremno dočekuje septembar
Hardver

Verbatim spremno dočekuje septembar

uvodna

Prvog sepetmbra 2012. stupa na snagu potpuna zabrana proizvodnje i prodaje klasičnih sijalica u EU. U isčekivanju toga Verbatim je predstavio upotpunjenu porodicu efikasnih LED sijalica za zamenu za kućnu upotrebu. Dizajnirane su kako bi zadovoljile rastuće zahteve za pouzdanom, kvalitetnom i štedljivom rasvetom.

LED sijalice, sa radnim vekom do 25 godina, nude do 85-postotnu uštedu energije u odnosu na konvencionalne sijalice uporedivih karakteristika. Dizajnirane su kao direktna, cenom povoljna zamena za klasične, halogene i kompaktne fluorescentne sijalice u svakodnevnoj upotrebi.

 

Verbatimova nova porodica proizvoda za kućnu upotrebu sastoji se od 13 modela i uključuje LED sijalice koje menjaju 25-vatne i 60-vatne sijalice Classic A, Classic B „sveće“ snage 15 do 25 vata, 25-vatne sijalica tipa „droplet“ i 20-vatne sijalice tipa „spotlight“ za grla formata MR16 GU5.3 i PAR16. Toplina boje kreće se od 2.700 K do 3.000 K, a svaki model ima minimalni colour rendering index (CRI) od 80. Pakovane u markantnu zelenu ambalažu, ove nove Verbatimove LED sijalice dostupne su kroz online prodavnicu kompanije i preko mreže veleprodaja i trgovaca električnom opremom na malo.

 

verbatim lr T

 

“LED tehnologija je najbolja štedljiva alternativa za zamenu klasičnih sijalica. Za razliku od kompaktnih fluorescentnih sijalica, LED sijalice tipično nude pet puda duži radni vek, pale se u trenu i ne sadrže opasne materijale poput žive“, kaže Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager za LED u regiji EUMEA u kompaniji Verbatim.

 

verbatim optika 1 Tverbatim optika 2 Tverbatim optika 3 T
verbatim optika 4 Tverbatim optika 5 Tverbatim optika 6 T
verbatim optika 7 Tverbatim optika 8 Tverbatim optika 9 T

 

Među novim LED sijalicama je pet modela koji menjaju klasične sijalice Classic A i rade na naponu od ~220-240V. LED sijalice imaju deklarisanu snagu od 4 do 11 W i zamjenjuju klasične sijalice snage 25 do 60 W. 11-vatni model nudi svetlosni tok od 810 lumena, a 4-vatni model 250 lumena. Sve sijalice su dostupne sa E27 ili B22 grlom, osim prigušivog 9-vatnog modela koji se proizvodi isključivo sa grlom E27.

 

verbatim sijalice 1 Tverbatim sijalice 2 Tverbatim sijalice 3 T

 

Serija takođe uključuje dve „sveće“ sa grlom E14, za opštu i ambijentalnu rasvetu, posebno prikladne za ugradnju uz krevet ili iznad radnog stola. Transparentni 3,5-vatni model menja klasičnu 15-vatnu sijalicu, dok će 4-vatni model sa mutnim staklom služiti kao zamena za 25-vatne klasične sijalice. Dostupne su i dve 4-vatne LED sijalice tipa „droplet“ sa grlom E14 ili E27.

 

verbatim pakovanje 1 Tverbatim pakovanje 2 Tverbatim pakovanje 3 T
verbatim pakovanje 4 Tverbatim pakovanje 5 Tverbatim pakovanje 6 T

 

Kupci mogu odabrati i jednu od dve MR16 „spotlight“ sijalice sa grlom GU5.3. 4-vatni model nudi ugao zraka od 20°, dok 6-vatna verzija nudi ugao od 25°. Oba modela su posebno prikladna za naglašavanje umetničkih dela u dnevnom boravku ili rasvetu sa akcentom u kupatilu. Idealna za osvetljenje sa akcentom u kuhinji, kupatilu ili duž hodnika, 4-vatna sijalica PAR 16 GU10 LED menja klasične sijalice od 20 vata i nudi svetlosni tok od 180 lumena. Ponudu zaokružuje 4-vatna LED sijalica R50 sa grlom E14 i istim svetlosnim tokom.

 

verbatim pakovanje 7 Tverbatim pakovanje 8 Tverbatim pakovanje 9 T
verbatim pakovanje b1 Tverbatim pakovanje b2 Tverbatim pakovanje b3 T

 

U Evropi na rasvetu domaćinstava otpada 20% ukupne potrošnje električne energije. Prelazak na Verbatimovu naprednu LED tehnologiju, iza koje stoje decenija iskustva Verbatimovog vlasnika, kompanije Mitsubishi Chemical Corporation, omogućava značajne uštede u potrošnji energije i značajno smanjenje emisija ugljen dioksida.

 

Izvor: Verbatim


Komentarišite na forumu

Tagovi