| Vesti | Hardver | Verbatim predstavio UHS-I SDHC i SDXC memorijske kartice
Hardver

Verbatim predstavio UHS-I SDHC i SDXC memorijske kartice

uvodna

Verbatim, kompanija koja je za relativno kratko vreme izgradila ime u svetu memorijskih uređaja, nedavno je predstavila SDHC i SDXC memorijske kartice izrađene po UHS-I specifikaciji, koja podrazumeva brzinu čitanja od 90MB/s i brzinu upisa od 25MB/s.

 

 

Pored izuzetne brzine koje ove kartice nude (uz veliki potencijal da zamene Compact Flash standard u primenama gde je brzina upisa presudna), Verbatim se postarao i da obezbedi kapacitet do 64GB, što ih čini jako dobrim izborom za čuvanje HD zapisa i fotografija visokih rezolucija.

 

Verbatim UHS-I 01

 

“Organizacija SD Association nedavno je predstavila novu specifikaciju Ultra High Speed (UHS-I)”, objašnjava Chris Chalder, Business Development Manager u kompaniji Verbatim u regionu EUMEA. “Naše nove SDHC i SDXC kartice izrađene su prema ovoj specifikaciji i postavljaju standarde za sledeći nivo performansi, a dizajnirane su tako da mogu sačuvati sate video zapisa visoke rezolucije”.

Verbatimove UHS-I SDHC kartice dostupne su u prodaji već sada, po cenama od 2.889 din za model od 16 GB i 5.799 din za model kapaciteta 32 GB, dok će UHS-I SDXC kartica kapaciteta 64 GB biti dostupna kasnije tokom ove godine.

 

Izvor: Verbatim


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar