| Vesti | Hardver | USB-IF predstavio Fast Charging
Hardver

USB-IF predstavio Fast Charging

USBIF

USB Implementers Forum (USB-IF), organizacija za napredak i usvajanje USB tehnologije, je najavila ekspanziju svog Certified USB Charger Compliance and Logo programa, te će on od sada uključivati i sertifikovane USB Fast Charger-e koji će imati podršku za programabilno napajanje (PPS) USB Power Delivery 3.0.

USB-IF Certified USB Charger Initiative je prvi put predstavljena u avgustu 2016. godine, kako bi se omogućio univerzalni punjač za rastuća tržišta uređaja.

Ova inicijativa ima za cilj povećanje ponovne upotrebe i deljenja punjača na svim uređajima USB tipa C, smanjenje elektronskog otpada na deponijama i pružanje pouzdanog i jednostavnog rešenja za punjenje svojim korisnicima.

Iz USB-IF se nadaju da će USB Fast Charging postati de fakto industrijski standard punjenja.

„Postoji pregršt dostupnih punjača, bilo na internetu ili u bilo kojoj prodavnici, i teško je opredeliti se za idealan model“, navodi Jeff Ravencraft, predsednik USB-IF. „Radimo na tome da olakšamo stvari, tako da sledeći put kada se zadesite u kupovini, pronađite USB-IF Certified logotipe i znaćete da dobijate pouzdani punjač koji će funkcionisati na svim telefonima, tabletima i ostalim uređajima.“

 

Izvor: USB-IF

 

Komentarišite na forumu