| Vesti | Hardver | Toshiba: „Prvi SSD koji koristi 96-layer 3D fleš čip
Hardver

Toshiba: „Prvi SSD koji koristi 96-layer 3D fleš čip

Toshiba

Kompanija Toshiba je predstavila XG6 seriju, za koju čelnici navode da je u pitanju prvi SSD u koji je ugrađena 96-slojna 3D fleš tehnologija.

XG6 serija NVM Express (NVMe) SSD-ova koristi BiCS 3D fleš memoriju sa 3 bita po ćeliji koja napaja drive-ove do 3.180 MB/s (pri čitanju), kao i 3.000 MB/s (pri pisanju), uz 365.000 radnom write IOPS (input/output operacija po sekundi).

Celokupna potrošnja ovih uređaja iznosi oko 4.7 vati. Novi SSD-ovi stižu samo nedelju dana nakon što je Toshiba otkrila prve uzorke sledeće generacije 4-bits-per-cell 96-slojnih fleš čipova.

Toshiba VP Jeremy Werner napominje da SSD-ovi, sa svojim kompleksnim dizajnovima kontrolera, „predstavljaju značajan izazov kada se pominje dizajn fleša“.

Toshiba nije još uvek otkrila cenu za sve drajvove još, ali da ciljaju ali navode da ciljaju na „klijentske računare, mobilne, ugrađene i igračke segmente sa visokim performansama“ zajedno sa centrima podataka. SSD modeli M.2 3×4 dostupni su u 256, 512 i 1.024 GB veličine i sada se uzorkuju za „odabrane OEM kupce“.

 

Izvor: Toshiba

 

Komentarišite na forumu…