Quantcast

sre

05

dec

2018

Tom Cruise PSA: "Ugasite motion smoothing!" Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TomGlumac Tom Cruise je na svom Twitter profilu postavio kratki informativni video gde diskutuje o nečemu što je imalo uticaj na brojne televizijske aparate.

U pitanju je motion smoothing, podešavanje u skoro svim novijim HD televizorima, kao i 4K televizorima koje je uobičajeno uključeno po default-u, i može celokupnu sliku učiniti da izgleda, kako sam Cruise navodi, "u nešto što je previše mekano i uglađeno, nalik na "sapunice" na TV-u".

Sam smoothing funkcioniše korišćenjem procesora kako bi se kreirali novi kadrovi između 24 i 30 frejmova u sekundi, kako bi se dao utisak da sve "teče glatko" po ekranu.

Cruise napominje da je ovo korisno za sportske događaje, ali da kompletno menja izgled kada su u pitanju TV serije i filmovi.

U ovom informativnom spotu se osim Tom Cruise-a pojavljuje i režiser poslednjeg nastavka serijala Mission Impossible, Christopher McQuarrie (Mission: Impossible - Fallout i Top Gun - Maverick).

Oni napominju da ovakav način gledanja onemogućuje potpuno uživanje u gledanju njihovih filmova, te predlažu da mnogi gledaoci isključe motion smoothing.

 

Tom 01

 

 

Izvor: Tom Cruise (Twitter)

 

Komentarišite na forumu...