| Vesti | Hardver | Thermaltake najavio Engine 17 1U CPU hladnjak
Hardver

Thermaltake najavio Engine 17 1U CPU hladnjak

TT 1U

Thermaltake je najavio dugoočekivani Engine 17 1U niskoprofilni CPU hladnjak, najnovije rešenje za PC hlađenje za CPU-ove Intel LGA 1150/1151/1155/1156 socket-e.

Engine 17 nudi odličnu ravnotežu između performansi, veličine i akustike sa niskim profilom, zajedno sa naprednim termičkim tehnikama.

Za razliku od tradicionalnih rešenja za hlađenje CPU,  Engine 17 ima visinu od 17mm sa kompaktnim 60mm PWM ventilatorom, omogućavajući hladnjaku da bude instaliran u bilo koji small form factor.

Jedinstvena metalna (aluminijumska legura) ventilaciona konstrukcija sa bakarnom bazom garantuje izuzetno tih, ali snažni rad. 

Dizajniran je sa 17mm visinom, Engine 17 je idealno CPU hlađenje za tanke i male form factor platforme, poput 1U servera, HTPC, AIO/PIO PC, POS terminale, i Mini PC-eve.

Engine 17 poseduje metalnu strukturu i bakarnu bazu koja pruža više utvrđenih i efikasnih termalnih puteva za CPU.

Metalni ventilator je dizajniran da direktno povuče toplotu iz CPU-a. Metalna baza ventilatora je konstruisana sa malim radijalnim razmacima koji omogućavaju brzo prenošenje toplote na rotirajuće metalik ventilatore. Metalni ventilator sa jedinstvenim dizajnom od 40 lopatica je dizajniran kako bi generisao što veći protok vazduha koji prolazi kroz hladnjak bez žrtvovanja ultra-tihog rada.

Metalna rotacija sečiva stvaraće centrifugalnu silu, a u međuvremenu će ona izbacivati vrući zrak tako da se toplota lako može odvojiti od lopatica ventilatora. Što je najvažnije, ova tehnika hlađenja može smanjiti buku i vibracije sečiva jer će proterani vrući vazduh stvoriti vakuum, a zatim će se hladiti vazduh u hladnjaku.

Funkcija PWM omogućava matičnoj ploči da upravlja ventilatorom precizno uz potrebnu brzinu. Nivo buke može se smanjiti na 11dBA. Ovo garantuje izuzetno tih nivo buke bez ugrožavanja performansi hlađenja.

 

Izvor: Thermaltake

 

Komentarišite na forumu…