| Vesti | Hardver | Tanita gedžet: „Izmerite“ vaš miris pre odlaska u grad
Hardver

Tanita gedžet: „Izmerite“ vaš miris pre odlaska u grad

Tanita

Na svetu postoje brojni gedžeti, međutim, pored onih koji i mogu da pomognu u brojnim situacijama, japanska reč „chindogu“ je rezervisana isključivo za one koje tu titulu i ne zaslužuju.

Pored toga, japanci žele da se bore protiv neprijatnih mirisa, a izraz „sumeru harasumento“, ili uznemiravanje mirisom, odgovara uređaju koji je jedna japanska kompanija Tanita predstavila.

Naime, Tanita ES-100 je uređaj koji će utvrditi kako vaše telo miriše.

Sve što treba da uradite sa Tanita ES-100 jeste da uključite uređaj, okrenete senzor i uperite ga na deo vašeg tela koje biste hteli da proverite.

ES-100 meri čestice substanci i nakon 10 sekundi, pokazaće kakav je vaš miris na nivou od 0-10 (ako ste na nuli, nema brige, međutim, ukoliko ste na desetci, u pitanju je crvena uzbuna).

Međutim, ceo proces merenja je mač sa dve oštrice – ukoliko ste stavili previše dezodoransa ili kolonjske vode, ES-100 će vas obavestiti da li biste ipak trebali da ostavite taj losion sa strane.

Zamenjivi senzor može izdržati do 2.000 upotreba ili oko godinu dana. Iz kompanije Tanita smatraju da će osobe u 40-im i 50-tim godinama najviše biti zainteresovane za ES-100, a prodaja ES-100 počinje već danas za oko 125 dolara.

 

Tanita 01

 

Izvor: Tanita

 

Komentarišite na forumu…