| Vesti | Hardver | SteelSeries najavio novi bežični kontroler
Hardver

SteelSeries najavio novi bežični kontroler

SS

Iz kompanije SteelSeries stiže multiplatformni kontroler Stratus Duo koji je optimizovan za Android, kao i PC.

Gejmeri mogu birati između bežične konekcije za gejming na Windows-u, i Bluetooth povezivanja za mobilni gejming na Android-u, Oculus Go, kao i Samsung VR.

Gejmeri mogu utilizovati Stratus Duo na više načina koristeći 2.4GHz bežičnu, Bluetooth, kao i žičanu konekciju.

Uz Bluetooth konekciju, Stratus Duo nudi podršku za Android, Samsung Gear VR, kao i Oculus Go.

Stratus Duo omogućuje gejmerima da uživaju u igri na njihovom Android uređaju putem Bluetooth-a ili na PC-ju putem 2.4GHz bežične konekcije bez potrebe za bilo kakvim dodatnim softverom za podešavanje.

„Ekosistem gejminga nastavlja da evoluira izvan granica PC-a i konzola, te su uključeni i mobilni uređaji, kao i VR sistemi“, navodi  Tino Solberg, CTO SteelSeries.

 

SS 01

 

„Stratus Duo omogućava igračima da se lako kreću kroz nekoliko platformi putem bežične i Bluetooth tehnologije kako bi stvorili zaista besprekorno iskustvo.“

Bežični prijemnik od 2.4GHz nudi solidnu, plug-and-play konekciju sa niskom latencijom za neprekidno igranje na računaru.

Kontroler je takođe Steam-enabled, i omogućava korisnicima da igraju preko hiljadu igara koje zahtevaju kontroler, i uživaju u Steam Big Picture Mode, kao i SteamLink podršci.

 

SS 02

 

Stratus Duo održava poznatu veličinu i raspored konzolnih kontrolera, ali ima i nadograđeni dizajn od Stratus XL sa novim šablonom okidača sa Magnetic Hall Effect senzorima, koji ih drže konzistentnim i preciznim.

Kontroler se napaja litijum-jonskom baterijom za 20+ sati igranja i uključuje Micro USB kabl dužine 1.8 metara. Stratus Duo je takođe kompatibilan sa novim SteelSeries SmartGrip dodatkom.

SmartGrip je podesivi telefonski nosač koji se lako može pričvrstiti na Stratus Duo i držati telefone igrača na mestu dok se igraju u pokretu. SmartGrip će uskoro biti dostupan za deset dolara.

Stratus Duo je dostupan po ceni od 60 dolara.

 

SS 03

 

Izvor: SteelSeries

 

Komentarišite na forumu…