| Vesti | Hardver | Sony proširuje S seriju „javnih“ displeja
Hardver

Sony proširuje S seriju „javnih“ displeja

uvodna

Sony korporacija je najavila nove displeje iz S serije koji su namenjeni prikazivanju sadržaja na javnim površinama, čime će zaokružiti svoju ponudu iz S serije. Prvi modeli iz Sony-eve S serije su ugledali svetlost dana početkom godine na ISE sajmu u Amsterdamu. Tako će S seriju sada činiti Sony FWD-S55H2, Sony FWD-S46H2, kao i Sony FWD-S42H2, pored ranije predstavljenih SxxH1 modela.

 

Ova tri navedena modela krasi LED osvetljenje, odličan kvalitet slike, kao i mala potrošnja.

 

Sony FWD-S55H2

 

Model FWD-S55H2 nudi jačinu osvetljenja od 1000cd/m2, dok preostala dva modela imaju jačinu osvetljenja od 700cd/m2. Naravno kontrast od 4000:1 krasi i ove modele iz S serije što omogućava odličan prikaz sadržaja čak i uslovima jakog pozadinskog osvetljenja. Svi modeli podržavaju full HD rezoluciju i imaju ugao gledanja od 178 stepeni.

 

Sony FWD-S46H2

 

Kao što smo spomenuli novoprikazani modeli pružaju manju potrošnju, a LED pozadinsko osvetljenje troši minimum 45% manje od CCFL Sony-jevih modela istih dimenzija. Ovime se smanjuju troškovi, čime se ovi uređaji vrlo brzo isplaćuju.

 

Sony FWD-S42H2

 

Nije urađena ušteda samo u potrošnji nego i u gabaritima, tako novi modeli zauzimaju najmanje 20% manje mesta u odnosu na Sony CCFL modele. Ova ušteda nije negativno uticala na izgled novoprikazanih displeja, a pozicija displeja(horizontalna ili vertikalna) ne utiče negativno na osvetljenje niti dužinu trajanja displeja.

Novopredstavljeni modeli će se pojaviti na tržištu u decembru ove godine.

 

Izvor: Sony


Komentarišite na forumu


Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar