| Vesti | Hardver | Sony predstavlja Aibo – robota ljubimca
Hardver

Sony predstavlja Aibo – robota ljubimca

Sony Aibo

Sony-jev Aibo, robot-kućni ljubimac koji se pojavio 1999. godine se vraća na tržište.

Čelnici kompanije navode da je nova verzija Aibo-a „sposobna da formira emotivnu vezu sa članovima domaćinstva i pruži im ljubav, pažnju, i radost pri negovanju i odgajanju ljubimca“.

Aibo ispod haube nudi OLED oči, fisheye kamere koje mogu da prepoznaju lica, dok novi aktuatori pomažu da se on glatko pokreće.

Širok dijapazon pokreta i zvukova su tu kako bi se Aibo ponašao što prirodnije, uz prihvatanje glasovnih komandi i milovanja od svog vlasnika.

Takođe, Aibo je sposoban da nauči celokupni dizajn vaše kuće za određeno vreme, kako bi savladao razne prepreke i pronašao što direktniji put ka određenim lokacijama.

Za glatko funkcionisanje se postarao quad-core CPU, ugrađeni LTE i Wi-Fi, veliki broj senzora, motora, kao i žiroskopa, zvučnika, i četiri mikrofona. Život baterije je oko dva sata, dok mu je tri sata potrebno za potpuno punjenje.

 

Sony Aibo 01

 

Aibo je „težak“ oko 1.740 dolara (pre-order) putem Sony-jeve online prodavnice, a shipping će početi od 11. januara, to jest, za sada, samo japanski korisnici će moći da ga isprobaju.

AI (koji sa vremenom uči i razvija sopstvenu ličnost) je zastupljen unutar ljubimca, ali je i takođe povezan na cloud.

Kako biste backup-ovali jedinstveni identitet vašeg robota ljubimca, tu je Aibo Basic Plan pretplata (27 dolara mesečno, trogodišnja pretplata iznosi 790 dolara), a uz to, i funkcija koja omogućuje da putem WiFi ili mobilne veze daljinski pristupite vašem robotu.

 

 

Kako bi AI vašeg ljubimca dodatno uznapredovao, i kako biste koristili My Aibo aplikaciju za iOS, Android, ili internet, gde biste imali pristup fotografijama, pratili podešavanja ili se igrali sa virtuelnom verzijom vašeg ljubimca, biće vam potrebna pretplata.

Takođe, prodavnica nudi i kupovinu novih trikova, ali oni se mogu naučiti od ostalih Aibo ljubimaca, a tu su i nova iskustva koja dolaze posle određenog vremena ili tokom specijalnih događaja.

 

 

 

Izvor: Sony

 

Komentarišite na forumu