| Vesti | Hardver | Samsung lansirao DRAM za mobilne uređaje sledeće generacije
Hardver

Samsung lansirao DRAM za mobilne uređaje sledeće generacije

Samsung

Samsung je danas objavio da je počeo sa masovnom proizvodnjom mobilnog DRAM-a najvišeg kapaciteta, prvi industrijski paket od 12 gigabajta (GB) male snage 4X (LPDDR4X) male snage, optimizovan za pametne telefone u budućnosti.

Sa većim kapacitetom od većine ultra tankih notebook računara, novi mobilni DRAM će korisnicima pametnih telefona omogućiti da u potpunosti iskoriste sve funkcije u pametnim telefonima nove generacije.

Za korisnike pametnih telefona, DRAM memorija od 12GB omogućava fluidnije multitasking i brže pretraživanje dok se kreću kroz bezbroj aplikacija na ultra velikim ekranima visoke rezolucije.

Debljina od 1,1 milimetara omogućava čak i elegantnije modele pametnih telefona.

Samsung je postigao kapacitet od 12GB kombinovanjem šest 16-gigabitnih LPDDR4X čipova zasnovanih na 10nm-klasi (1-nm) procesa druge generacije u jednom paketu, pružajući više prostora za bateriju pametnog telefona.

Koristeći Samsungovu 1i-nm tehnologiju, nova 12GB mobilna memorija pruža brzinu prenosa podataka od 34.1 GB u sekundi, dok minimizovanje povećanja potrošnje energije neizbežno uzrokuje povećanje kapaciteta DRAM-a.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu…