| Vesti | Hardver | Razer donosi nove „Huntsman“ gejming tastature
Hardver

Razer donosi nove „Huntsman“ gejming tastature

Razer

Iz Razer-a nam dolaze nove Huntsman premium gejming tastature, a duo tastatura čine full-feature Razer Huntsman Elite tastatura sa dedicated media tasterima, odmaralištem za ruku, kao i pozadinskim osvetljenjem, i Razer Huntsman tastatura koja je fokusirana na performanse.

Obe tastature su opremljene sa Razer-ovim najnovijim Opto-Mechanical prekidačima.

Naime, Opto-Mechanical prekidači koriste optičku tehnologiju gde infracrveni svetlosni snop unutar svakog prekidača precizno detektuje aktivaciju stisnutog tastera.

Iz Razer-a tvrde da Opto-Mechanical prekidači nude brže performanse bez ugrožavanja taktilnosti. Ima iste aktivne i reset tačke za brze pritiske koji se nalaze u linearnom prekidaču i pružaju sličan taktilni osećaj uz Razer Green prekidače.

Životni vek Razer Opto-Mechanical prekidača je ocenjen do 100 miliona pritisaka. Uz tehnologiju optičkog pokretanja i metalne šipke za stabilizaciju oko svakog prekidača, ovo smanjuje njihovu degradaciju. „Imamo dugogodišnje iskustvo u razvoju i proizvodnji sopstvenih Razer mehaničkih prekidača dizajniranih posebno za igrače“, kaže izvršni direktor Razera i suosnivač Min-Liang Tan.

 

Razer 01 T Razer 02 T

 

„Ova fokusirana stručnost se sada proširila na nove Razer Opto-Mechanical prekidače koji pružaju potpuno novi nivo performansi koje su optimizovane za vrhunska eSports takmičenja.“ Razer Huntsman Elite pruža punu funkcionalnost sa dedicated media kontrolama za brz i jednostavan pristup. Svaki od tri taktilna media tastera i multifunkcionalni digitalni brojač se može programirati preko Razer Synapse 3, gde se nudi neograničen broj key bind-ova, makroa i svetlosnih efekata koji korisnici mogu programirati po sopstvenoj meri.

Razer Huntsman Elite je takođe prva Razer tastatura sa Hybrid On-boardom i Cloud Storage-om, kako biste sačuvali i pristupili personalizovanim podešavanjima profila preko Interneta putem Cloud-a ili preko dostupnog memorijskog skladišta. Razer Huntsman Elite nudi veliki broj Razer Chroma efekata radi što boljeg igračkog iskustva. Razer Chroma osvetljenje se nalazi u svakom tasteru Razer Huntsman-a, koje se ukazuje ispod svih strana tastature i oko odmarališta.

Igrači mogu da biraju između 16,8 miliona boja, kao i razne svetlosne efekte. Prilagođene postavke mogu se kreirati pomoću softverske platforme Razer Synapse 3 i deliti sa milionima drugih korisnika Razer softvera preko Razer Chroma Workshop-a. In-game Razer Chroma svetlosni profili su takođe integrisani u popularne naslove igara, uključujući „Fortnite“, „Overwatch“, kao i „Warframe“.

 

Razer 03 T Razer 04 T

 

Izvor: Razer

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi