| Vesti | Hardver | Raijintek najavio Ophion i Ophion EVO kućišta
Hardver

Raijintek najavio Ophion i Ophion EVO kućišta

Ophius

Ophion i Ophion EVO su nova kućišta koja nam stižu iz kompanije Raijintek.

Raijintek Ophion i Ophion EVO su M-ITX kućišta za koje iz kompanije navode da nude brojne dodatke koje nisu često viđeni gosti u malim form factor kućištima.

Oba kućišta mogu smestiti do 330mm GPU pored standardnog ATX napajanja, uz Ophion EVO koji čak može podržati gornje implementirane 240mm AIO hladnjake.

Samo kućište ima brušeni aluminijumski prednji panel pored dva panela od kaljenog stakla, a tu je iz PCIe 16x Riser kabl.

Tu je podrška za Mini-ITX matičnu ploču, dok je na desnoj strani kućišta GPU mount, gde se može instalirati do 330mm full size karta, uz 250mm PCIe 16x Gen 3 Riser koji je u paketu.

Kada se priča o vazdušnom hlađenju, Raijintek Ophion nudi prostora za do tri 120mm ventilatora. Dva 120mm ventilatora su locirana na vrhu kućišta, kao i dodatni 120mm na samom dnu ispod mount-a za matičnu ploču.

 

Ophius 01

 

Za razliku od Ophion-a, Ophion EVO nudi podršku za gornje instalirani 240mm AIO hladnjak. Što se tiče skladištenja podataka, Ophion nudi podršku za jedan 3.5 inčni HDD, koji se može postaviti na mesto jednog od gornjih 120mm ventilatora.

Kada se tiče 2.5 inčnih drajvova, Ophion može smestiti 2.5 inčni SSD mount-ovan na prednji panel, uz prostor za dodatne 2 x 2.5 inčne drajvove na mestu jednog od gornjih 120mm ventilatora.

Ophion EVO nudi podršku za jedan 3.5 HDD ili 2 x 2.5 inčna SSD-a, uklanjanjem donjeg 120mm ventilatora. Prednji panel takođe nudi dodatne 2 x 2.5 inčne SSD mountove. Ophion i Ophion EVO nude jedan USB 3.0 i USB tip C konektor pored LED power tastera.

Cena ovih kućišta jeste 120, odnosno 130 funti.

 

Izvor: Raijintek

 

Komentarišite na forumu…