| Vesti | Hardver | Pure Black u X79 fazonu
Hardver

Pure Black u X79 fazonu

uvodna

Sapphire Technology je predstavio matičnu ploču namenjenu poslednjoj generaciji Intel procesora. Zasnovana na X79 čipsetu, Sapphire Pure Black X79N je matična ploča punog ATX formata, namanjena za LGA 2011 procesore i može da primi ukupno 32GB memorije u četiri memorijska slota.

Sudeći po karakteristikama, ova ploča je namenjena entuzijastima, a neke od karakteristika su, novi Sapphire UEFI BIOS, Dual BIOS prekidač, status monitor, tačke za merenje napona. Naponska sekcija je kako tvrdi Sapphire urađena od PWM komponenti serverskog kvaliteta i u mogućnosti je da isporuči 270W procesoru.

 

 

 

Kao i do sada uz ploču se isporučuje Sapphire TriXX softver kojie će obezbediti fino štelovanje sistema i praćenje svih bitnijih parametara sistema.

 

X79N 1 T

 

Kao dodatak osnovnom čipsetu Sapphire  je dodao nove funkcije pa ploča sada ima ukupno šest PCI-Express Gen 2.5 i Gen 3.0 slotova, svi imaju x16 ili x8 propusnu moć. Ekstremni overklokeri će biti zadovoljni sa prisustvom džampera  pomoću kojih je lako isključiti PCI-Express slot po želji.

 

X79N 2 T

 

Za povezivanje SATA uređaja je obezbeđeno četiri SATA III 6Gb/s porta i četiri SATA II 3Gb/s, kao i dva eSATA konektora koja se nalaze na zadnjem panelu.

 

X79N 4 T

X79N 3 T

 

USB podrška je izvedena sa ukupno 16 USB portova, od kojih su šest USB 3.0 (četiri na zadnjem panelu) i 10 USB 2.0 (šest na zadnjem panelu).

 

Izvor: Sapphire

 

Komentarišite na forumu