| Vesti | Hardver | Otvorene registracije za Nvidia GTC konferenciju
Hardver

Otvorene registracije za Nvidia GTC konferenciju

uvodna

NVIDIA je objavila da su registracije za treću po redu GPU tehnološku konferenciju (GTC) u Sjedinjenim Američkim Državama, jednu od najbrže rastućih svetskih konferencija na temu računarske nauke i vizuelizacije, upravo otvorene. GTC 2012 će biti održana u San Hozeu, Kalifornija, od 14. do 17. maja i predvodnica je globalne serije konferencija kompanije NVIDIA fokusiranih na temu transformacije nauke uz pomoć GPU-a. Očekuje se dolazak najboljih umova na poljima nauke, inženjerstva, istraživanja i razvoja iz više od 40 zemalja.

 

“Za samo par kratkih godina GTC je postao najbitnija konferencija za naučnike i istraživače koji koriste GPU-ove kako bi unapredili svoj rad”, izjavio je Steve Scott. “Vodeće osobe u astronomiji, bioinformatici, cloud računarstvu, neuronauci i u drugim poljima će deliti svoje najnovije računarske tehnike, tehnologiju i iskustva iz realnog sveta”.

GTC 2012 će uključiti predavanja, prezentacije, istraživačke postere, tutorijale i stotine sesija sa instrukcijama od strane vrhunskih eksperata. Takođe opet će se održati i samit rastućih kompanija gde će neke od najinvetivnijih “start up” kompanija prikazati svoju tehnologiju. Naravno, na konferenciji će takođe biti i “networking” događaja tokom cele nedelje, omogućavajući ekspertima da dele informacije.

 

gtc

 

Delimična lista prezentera koji su planirani za predavanja na GTC-u 2012 su eksperti iz:

 

  • Superračunarskih i istraživačkih centara: Barselona superračunarski centar, CERN, Nacionalni institut prirodnih nauka / Institut za molekularnu nauku (Japan), Irski centar za računarstvo visokih perfomansi, Kineska akademija nauka / Institut procesnog inženjerstva, Lawrence Berkeley nacionalna laboratiorija, Naval istraživačka laboratiorija, Pacific Northwest nacionalna laboratorija.

  • Korporacije: Citrix Systems, Cray, GE Intelligent Platforms, HP, ING Bank, LEGO, Microsoft, Siemens Corporate Research, Synopsys, Tata Motors Limited, Technicolor i VMware.

  • Univerziteti: Johns Hopkins univerzitet, Nanyang Technological univerzitet, National Tsing Hua univerzitet, Stanford univerzitet, Texas A&M univerzitet, Tokyo tehnološki institut, Tsinghua univerzitet, univerzitet Bonn, univerzitet Calgary / Katedra za hemijski inženjering, univerzitet California Berkeley, univerzitet Hamburg / Institut za primenjenu fiziku i Istraživački centar za mikrostrukture, univerzitet Hong Kong, univerzitet Illinois Urbana-Champaign, univerzitet Michigan, univerzitet Pennsylvania.

 

Uz to, NVIDIA i Los Alamos nacionalna laboratorija, vodeća nacionalna sigurnosna istraživačka institucija u Americi će biti drugi domaćin Accelerated High Performance Computing simpozijuma na GTC-u 2012 koji će spojiti lidere u superračunarstvu kako bi podelili znanje i pomogli pri rešavanju najkritičnijih superračunarskih tehnoloških izazova.

Takođe, u blizini GTC-a 2012 če biti i nova InPar 2012 akademska konferencija koja omogućava prvoklasnu lokaciju za publikacije na polju inovativnog paralelnog računarstva.

GTC web sajt će omogućiti svim GTC 2012 posetiocima i GPU računarskoj zajednici sve najnovije vesti i informacije sa događaja. Sajt je celogodišnji resurs koji poseduje veliki broj predavanja, tehničkih sesija i događaja sa regionalnih GTC-ova, kao i alate za raspored konferencije, društvene i medijske resurse i mnogo toga.

Sponzori GTC-a 2012 uključuju: HP, Microsoft, Supermicro, PNY, Adobe, Dell, Los Alamos National Laboratory, Lenovo, CAPS, Bull, Synnex, Cooley, TSMC, Amazon Web Services, Next IO, GE Intelligent Platforms, Appro, Fusion IO i SGI.

 

Izvor: nVidia


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar