| Vesti | Hardver | NZXT predstavio E-seriju digitalno kontrolisanih napajanja za PC računare
Hardver

NZXT predstavio E-seriju digitalno kontrolisanih napajanja za PC računare

NZXT je predstavio novu liniju digitalnih ATX napajanja za računare za koju iz kompanije navode da su dizajnirana da obezbede PC korisnicima relevantne informacije u realnom vremenu o radu napajanja i njihovoj kontroli.

E-serija u svojoj ponudi ima modele snage: 500W, 650W, i 850W, sa 80Plus Gold sertifikatom.

Prilikom procesa dizajna i proizvodnje, NZXT je sarađivao sa kompanijom Seasonic, a ova saradnja je realizovana u cilju poboljšanja Focus+ Gold platforme i PMBus arhitekture, dodatkom Texas Instruments DSP-a i USB veze.

“Napajanje je deo od kritične važnosti za normalno funkcionisanje i rad vašeg računara. Naš cilj je da stvorimo pametniji PC sposoban da automatski odgovori na zahtev aplikacija – bez obzira da li koristite internet, email, ili igrate vašu omiljenu igru – uključujući dodatak kontrole i praćenja uređaja koji su sastavni deo vašeg računara.” izjavio je Johnny Hou, osnivač i izvršni direktor kompanije NZXT.

“Naša E-serija napajanja je još jedan od koraka u kompletiranju ove vizije. Možete pratiti performanse rada napajanja u realnom vremenu, nadgledati temperature i ukupno vreme rada, i na kraju čak podešavati sigurnosni prag aktiviranja zaštite višestrukih grana za napajanje od preopterećenja kao dodatni faktor zaštite ključnih komponenti u računaru pokretanjem i podešavanjem CAM softvera – koji zapravo predstavlja srž vašeg pamentog PC sistema.”

 

NZXT 01 T NZXT 02 T NZXT 03 T

 

Ključne mogućnosti NZXT E-serije napajanja su aktivno praćenje 12V, 5V, i 3.3V grana za napajanje, praćenje ukupnog radnog vremena napajanja korišćenjem ugrađenog časovnika realnog vremena (RTC), digitalno kontrolisane višestruke grane za napajanje sa aktivnom zaštitom od preopterećenja (OCP) za svaki od tri prisutna 12V izlaza, sa mogućnošću podešavanja praga aktivacije ove funkcije za 12V CPU (4+4 pin) i GPU (6+2 pin PCIe) konekcije, japanski kondezatori deklarisani za rad na 105 stepeni Celzijusa, 80Plus Gold sertifikat, potpuno modularni dizajn koji znači da možete koristiti onoliko kbalova koliko vam je zaista neophodno, kao i 10-godišnja garancija i obezbeđeni NZXT servis i podrška.

E-serija ATX napajanja poseduje digitalnu kontrolu napona i temperature kako bi korisnici u realnom vremenu bili informisani o radu napajanja. Upravljanje i nadgledanje radom napajanja je zadatak specijalnog mikroprocesora (DSP) koji obezbeđuje podatke o ukupnom vremenu angažmana uređaja, tenutnoj potrošnji i temperaturi.

 

NZXT 04

 

Omogućeno je čuvanje i praćenje ključnih podataka tokom vremena upotrebom CAM softvera tako da u svakom trenutku imate tačnu sliku o radu i ispravnosti vaše jedinice za napajanje računara. U cilju obezbeđenja sigurnog i preciznog nadgledanja rada napajanja ugrađeni DSP procesor vam omogućava da nezavisno podesite granicu aktiviranja funkcije zaštite od preopterećenja za svako od tri prisutne 12V grane koje napajaju matičnu ploču, CPU i GPU, obezbeđujući još bolju zaštitu vaših skupo plaćenih komponenti.

Svi modeli iz E-serije napajanja poseduju 80Plus Gold seritifikat i proizvedeni su uz isključivu upotrebu japanskih kondezatora poznatih po svom kvalitetu i dugotrajnosti, deklarisanih da izdrže rad na 105 stepeni Celzijusa, čime je direktno obezbeđena podrška 10-godišnjom ograničenom garancijom. Preporučene maloprodajne cene napajanja su 120 dolara za E500, 130 dolara za E650, kao i 150 dolara za E850, dok će sva napajanja biti dostupna krajem jula.

 

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu…