| Vesti | Hardver | NVidia Quadro K5000 sada i za Mac Pro korisnike
Hardver

NVidia Quadro K5000 sada i za Mac Pro korisnike

uvodna

nVidia Quadro K5000, derivat Kepler arhitekture i predmet želja dizajnera digitalnog sadržaja, konačno je stigao i na Mac platformu. nVidia Quadro K5000 za Mac je idealan za profesionalne aplikacije kao što je obrada video materijala, korekcija boje, kompozicije, vizuelizacija dizajna i 3D renderovanje ray-trace modela kroz GPU akceleraciju. Uz to, Quadro K5000 za Mac zadržava pune performanse i mogućnosti kada se koristi Apple Boot Camp uz profesionalne aplikacije za Microsoft Windows.

 

 

nVidia Quadro, zahvaljujući svojim optimizovanim drajverima i jakom grafičkom procesoru, donosi dvostruko ubrzanje u profesionalnim aplikacijama kao što je DaVinci Reslove 9, uz smanjenje potrošnje, u poređenju sa Fermi baziranom Quadro 4000 kartom. Od ključnih karakteristika, ističe se podrška za Cinema 4K ekrane (4096×2160), mogućnost korišćenja do četiri ekrana istovremeno, 4GB radne memorije, SLI i podrška za nVidia CUDA tehnologiju.

 

NVQD 01

 

“Quadro K5000 za Mac će imati transformacioni uticaj na kreiranje digitalnog sadržaja i radne tokove”, izjavio je Greg Estes, izvršilac na polju medija i zabave u kompaniji NVIDIA. “Mi dajemo Mac Pro korisnicima najmoćniji profesionalni GPU ikada za Mac, sa mogućnostima i performansama koje će omogućiti veliku razliku kada su u pitanju radni tokovi, a takođe i omogućiti kreiranje digitalnog sadržaja brzinama koje nikada ranije nisu bile moguće”.

nVidia Quadro K5000 za Mac će startovati sa prodajom do kraja godine, a za proizvodnju samih karti će se postarati firme PNY Technologies (američko i evropsko tržište), ELSA (Japan) i Leadtek (Azijsko pacifički region). Očekivana cena ove karte je 2249 dolara.


Izvor: nVidia


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar