| Vesti | Hardver | Nvidia predstavlja GTX660Ti
Hardver

Nvidia predstavlja GTX660Ti

uvodna

Nvidia Kepler arhitektura je napravila pravi bum među igračima u martu mesecu kada su bile predstavljene prve karte bazirane na ovoj arhitekturi. Tada predstavljene grafičke karte su bile iz visoke klase sa cenama koje nisu bile pristupačne svima, a danas je predstavljena Nvidia GTX 660Ti grafička karta koja bi trebalo da karte sa Kepler arhitekturom približi srednjoj klasi.

 

 

Nvidia GTX 660Ti označava dramatično unapređenje za svakog ko je do sada igrao naslove na prošloj generaciji grafičkog hardvera. GTX 660Ti je u proseku 41% brži u odnosu na GTX 560Ti iz 2011. godine i u proseku 58% brži u odnosu na GTX 470 iz 2010. godine. Uz omogućavanje odličnih performansi, GTX 660Ti je pun dodatnih mogućnosti kao što je puna podrška za DirectX 11 tesalaciju, TXAA i PhysX tehnologiju uz mogućnost da koristi više monitora u konfiguraciji 3+1 korišćenjem samo jedne karte. Energetske uštede dolaze do izražaja i sa dve GTX 660Ti karte koje uparene koristeći SLI tehnologiju i u tom slučaju se isporučuju performanse koje prevazilaze konkurenciju.

GTX 660 Ti je izrađen korišćenjem iste NVIDIA Kepler arhitekture u 28nm tehnologiji koja je korišćena i za izradu drugih modela koji su predstavljeni ove godine kao što su GTX 680, GTX 670 i dvojezgrarna GTX 690 karta.

 

Nvidia GTX660Ti

 

NVIDIA GeForce GTX 660 Ti GPU je trenutno dostupan od strane vodećih svetskih proizvođača grafičkih karti kao što su: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle i Zotac sa maloprodajnim cenama na našem tržištu koje počinju od 259€ bez PDV-a.

 

 

Izvor: Nvidia


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar