| Vesti | Hardver | NVIDIA novom HTC One X telefonu daje performanse četvorojezgarnih sistema
Hardver

NVIDIA novom HTC One X telefonu daje performanse četvorojezgarnih sistema

uvodna

Kompanija NVIDIA je najavila da njen NVIDIA Tegra 3 mobilni procesor, jedini četvorojezgarni procesor na svetu sa 4-PLUS-1 tehnologijom. Ovaj mobilni procesor sa 4-PLUS-1 tehnologijom sada pokreće novi telefon iz kompanije HTC – HTC One X koji je predstavljen na konferenciji Mobile World Congress. Ovaj pametni telefon predstavlja prvu saradnju između ove dve kompanije.

 

 

NVIDIA Tegra 3 procesor poseduje jedinstvenu 4-PLUS-1 četvorojezgarnu arhitekturu koja donosi izvanredne performanse i izuzetan životni vek baterije. Ovo postiže progresivnim radom svakog od četiri CPU jezgara budući da su ona potrebna za sve zahtevnije zadatke i oslanjanjem na peto jezgro koje čuva bateriju za manje zahteve zadatke i režim aktivnog stanja pripravnosti. Dvanaestojezgarni grafički Tegra 3 procesor omogućava korisnicima da uživaju u igrama kvaliteta na nivou igračkih konzola, kao i u 1080p HD video mogućnostima, za razliku od bilo čega viđenog na nekom pametnom telefonu.

 

htc one x

 

“HTC One X sa Tegrom 3 pruža iskustvo koje će korisnici obožavati”, izjavio je Kouđi Kodera, direktor odseka za proizvode u kompaniji HTC. “Znali smo da naš sledeći super telefon mora da bude fantastičan. To je razlog zbog kojeg smo izabrali da radimo sa kompanijom NVIDIA”.

“HTC je za veoma kratko vreme postao jedan od najinovativnijih proizvođača mobilnih uređaja”, izjavio je Majkl Rejfild, generalni direktor za mobilno poslovanje u kompaniji NVIDIA. “HTC One X je primer onoga što očekujemo do najvećih svetskih proizvođača telefona”.


Izvor: nVidia


Komentarišite na forumu


Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar