| Vesti | Hardver | Novi širokougaoni objektiv iz Canon-a – CN-E20mm T1.5 L F
Hardver

Novi širokougaoni objektiv iz Canon-a – CN-E20mm T1.5 L F

Canon

Canon je predstavio CN-E20mm T1.5 L F, širokougaoni objektiv koji je namenjen za one koji žele video produkciju visokog kvaliteta.

CN-E20mm T1.5 L F ima asferično sočivo velikog prečnika i staklo sa malom disperzijom, čime se eliminišu sferične aberacije i druge optičke pojave.

Sa malim T brojem od samo 1.5, CN-E20mm T1.5 L F pravi 4K snimke čak i pri slabom osvetljenju.

Mali T broj i blenda sa 11 krilaca na CN-E20mm T1.5 L F, prave prirodni efekat zamućenja, omogućavajući trodimenzionalni bokeh efekat sa većom dubinom polja.

Zahvaljujući smanjenom „disanju“ fokusa, CN-E20mm T1.5 L F obezbeđuje što preciznije fokusiranje i stabilno snimanje. 

Kompatibilan je sa nedavno predstavljenim EOS C700 FF, kao i sa EOS-1D C i drugim fotoaparatima punog formata. Krug slike pokriva puni format 35 mm, kako bi proširio mogućnosti snimanja.

Ugrađeni gumeni prsten na spoju za povezivanje je tu kako bi se osigurala otpornost na vodu. Usklađen je sa ostalim objektivima iz Canon EF Cinema serije, i pruža obožavaocima Canon-a raspored stepena prenosa, prednji prečnik, ukupnu dužinu i ugao rotacije.

Novi fosforescentni indikatori na prednjem delu valjka pružaju što bolju vidljivost u uslovima slabog osvetljenja, a prsten za fokusiranje prikazuje brojeve i na levoj i na desnoj strani objektiva, kako bi rukovalac mogao proveriti indikatore udaljenosti sa obe strane.

Praveći otpor prilikom fokusiranja, CN-E20mm T1.5 L F ima ugao rotacije fokusa od 300 stepeni. Usklađivanjem ekspozicije i balansa bele boje prirodnog osvetljenja, CN-E20mm T1.5 L F osigurava što bolje snimke u svakom trenutku.

 

Canon 01

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu