| Vesti | Hardver | Noctua predstavlja NH-L9 super niskoprofilni CPU kuler
Hardver

Noctua predstavlja NH-L9 super niskoprofilni CPU kuler

uvodna

Noctua je pre par dana predstavila svoje nove NH-L9i i NH-L9a niskoprofilne CPU kulere namenjene Intel i AMD procesorima. Sa svojih 37 mm visine NH-L9 je super niskoprofilan i to ga čini idealnim za tanka kućišta. Hladnjak je pažljivo dizajniran da bi se izbegle interferencije sa komponentama oko procesorskog ležišta i nudi potpunu kompatibilnost sa visokim RAM modulima i grafičkim kartama na mini-ITX pločama. Opremljen sa novim NF-A9x14 premijum ventilatorom NH-L9 pruža isti kvalitet kao i veći Noctua kuleri u super kompaktnom formatu namenjenom za HTPC sisteme.

 

Noctua NH-L9 6

 

Odziv na naš prvi niskoprofilni kuler, NH-L12 je bio jako velik“, kaže Mag. Roland Mossig direktor Noctua-e. „Međutim, korisnici su tražili još manje i niže modele koji bi bili kompatibilni sa malim HTPC sistemima. Oduševljeni smo što sada možemo i ove zahteve zadovoljiti sa novim NH-L9 kulerima“.

 

Noctua NH-L9i 1 TNoctua NH-L9i 2 TNoctua NH-L9i 3 T
Noctua NH-L9a 1 TNoctua NH-L9a 2 TNoctua NH-L9a 3 T

 

NH-L9i i NH-L9a su tihi CPU kuleri vrhunskog kvaliteta namenjeni HTPC sistemima baziranim na Intel LGA115* (NH-L9i) i AMD FM* (NH-L9a) podnožjima. Debljina hladnjaka od svega 23 mm i 14 mm tanak ventilator (NF-9×14) čine NH-L9 kulere visokim svega 37 mm zbog čega su idealni za “small form factor” kućišta.

 

Noctua NH-L9 2

 

Samo rashladno telo zauzima 95 x 95 mm (NH-L9i) odnosno 92 x 114 mm (NH-L9a) što se neometano uklapa u okruženje sa Intel LGA115* i AMD FM* podnožjima. To znači da su kuleri u potpunosti kompatibilni sa visokim memorijskim modulima i PCIe grafičkim kartama na mini-ITX pločama.

 

Noctua NH-L9 3

NF-A9x14 ventilatori visokih performansi opremljeni su novim AAO ramom i sofisticiranim aerodinamičnim rešenjima. Takođe podržavaju potpunu automatsku PWM kontrolu obrtaja pomoću koje NH-L9 kuleri osiguravaju izvanredno tih rad. Low Noise adapter (L.N.A) koji dolazi u paketu sa kulerom može ograničiti broj obrtaja sa 2500 na maksimalnih 1800 revolucija po minuti.

 

Noctua NH-L9 4

 

Prateća oprema uključuje specijalnu SecuFirm2 montažu namenjenu AMD FM1/FM2/AM3+ (NH-L9a) ili Intel LGA1150/1155/1156 (NH-L9i) podnožjima koja pruža dodatnu kompatibilnost sa mini-ITX pločama i čini montiranje jednostavnim, a u isto vreme zadržava i svoj pouzdani SecuFirm2 kvalitet. Prateću opremu kompletira poznata Noctua NT-H1 termalna pasta koja se pokazala veoma pogodnom i za profesionalnu upotrebu.

 

Noctua NH-L9 5

 

NH-L9i i NH-L9a se već mogu naći u prodaji sa preporučenom maloprodajnom cenom od 39,90 evra.

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar