| Vesti | Hardver | Noctua predstavlja NF-F12 PWM
Hardver

Noctua predstavlja NF-F12 PWM

uvodna

Austrijska kompanija Noctua ne sedi skrštenih ruku, već za svoje verne korisnike sprema jedan dobar i tih ventilator. U pitanju je Noctua NF-F12 PWM ventilator koji podržava Focused Flow tehnologiju. Kao što se može delimično videti iz imena radi se od ventilatoru prečnika 12cm.

 

 

1

 

Glavna karakteristika ovog ventilatora je ta što podržava Focused Flow tehnologiju koja fokusira protok vazduha time omogućujući postizanje efikasnijeg hlađenja sa manje obrtaja, pa samim tim i buke po čemu su Noctua ventilatori i poznati. Sve ovo se može videti i na slici ispod.

Lopatice ovog ventilatora, sedam njih, su specijalno izrađene tako da se „uklapaju“ sa držaćima statora tj. da se dodatno smanji buka.

 

focused_flow_airflow

 

Tu je i varijabilni ugao 11 „držaća“ statora koji sprećava razvijanje zvukova visokih frekvencija i samim time buka je daleko podnošljivija za ljudsko uvo.

 

2

 

Na ovom ventilatoru su ugrađeni antivibracioni elementi koji otežavaju prenos vibracija sa ventilatora na kućište. Sa SSO2 tehnologijom gde je magnet bliži samoj osi ventilatora se postiže bolja stabilizacija tj. manje vibracije, kao i duže trajanje. Manji broj obrtaja osim manje buke znači i manju potrošnju.

Šlag na tortu je šestogodišnja garancija i bogato pakovanje koje osim samog ventilatora sadrži adapter za dodatno usporavanje ventilatora, za one najzahtevnije korisnike, kao i produženi kabal, što će mnogi koji vole da sakriju kablove znati da cene.

 

pakovanje

 

Naravno podrška za PWM se podrazumeva, a prema svemu nabrojanom nemamo sumnje da će ovaj ventilator biti popularan među onima koji cene tišinu.

Specifikacije

specifikacije

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar