| Vesti | Hardver | Lenovo unapređuje ThinkCentre Edge i ThinkCentre M seriju računara
Hardver

Lenovo unapređuje ThinkCentre Edge i ThinkCentre M seriju računara

uvodna

Kompanija Lenovo je najavlila novitete u svojoj ThinkCentre Edge i ThinkCentre M seriji desktop i AIO (all-in-one) računara. Novi desktop i AIO računari su bazirani na trećoj generaciji Intel Core vPro procesora. Pored hardverskih, računari su dobili i unapređeni dizajn, novi rashladni sistemi i povećanu produktivnost i funkcionalnost sa multitouch ekranima.

 

 

ThinkCentre Edge 92z AIO

Sa prozirnim prednjim panelom Infinity Glass koji pokriva HD IPS LED displej od 21,5-inča i debljinom od 2,5 inča (65mm), ThinkCentre Edge 92z predstavlja najtanji AIO računar u ponudi kompanije Lenovo. Uz moderan i uglađen izgled, Edge 92z nudi i obilje procesorske snage, zahvaljujući Intel Core vPro seriji procesora. Ne tako mali broj korisnika će ceniti i mogućnost jednostavnog povezivanja dodatnih monitora, zahvaljujući Intel Wireless Display (WiDi) tehnologiji. Ugrađena HD web kamera i mikrofon se podrazumevaju.

 

LENOVO 03 T

 

Što se softvera tiče, Edge 92z obuhvata nekoliko zanimljivih rešenja, kao što su Lenovo Solution Center, View Management utility i Enhanced Experience 3 (EE3). Lenovo Solution Center obezbeđuje set alata za daljinsko upravljanje energetskim podešavanjima i ažuriranje softvera na računaru. View Management Utility obezbeđuje jednostavno upravljanje radom više povezanih monitora, a Enhanced Experience 3 je tu da skrati vreme koje je potrebno za učitavanje Windows-a prilikom startovanja.

 

ThinkCentre Edge 72 i 72z AIO

ThinkCentre Edge72 i 72z AIO su namenjeni korisnicima koji žele pristupačne mašine koje će se lako uklopiti u bilo koji prostor. Kao i prethodno opisani računar, Edge 72 i Edge 72z AIO poseduju najnovije Intel Core vPro procesore i paket softverskih alatki koje olakšavaju svakodnevni rad. Edge 72z AIO u svoje, kućištu sadržii i 20-to inčni HD LED ekran sa multitouch mogućnostima, uz neizbežnu HD web kameru i mikrofon.

 

LENOVO 01 TLENOVO 02 T

 

ThinkCentre M72e i M72z AIO

M serija all in one računara podrazumeva dizajn “bez kablova“ sa opcionom bežičnom tastaturom i mišem, čime se dramatično smanjuje nered i zauzeće prostora na radnom stolu. Kao i prethodno opisani AIO modeli, M72z podrazumeva HD LED displej i HD kameru i mikrofon. Ova serija obuhvata i M72e – tradicionalni računar smešten u kompaktno tower kućište. Oba računara u svojoj konfiguraciji podrazumevaju Core vPro procesore poslednje generacije i podršku za maksimalnih 16 GB DDR3 memorije.

 

LENOVO 04

 

ThinkCentre M82

ThinkCentre M82 je poslednji računar M serije, i po svojim karakteristikama i dizajnu je sličan ThinkCentre M72e, ali poseduje i TPM čip za enkripciju, opcione self-encrypting hard diskove i Lenovo PC Auto Lock tehonlogiju, koja koristi web kameru za identifikovanje korisnika računara.

 

LENOVO 05

 

Na kraju treba pomenuti da svi opisani računari poseduju sertifikate koji potvrđuju usaglašenost sa standardima o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine. Obe serije dolaze sa napajanjima koja se mogu pohvaliti sa 80+ i 80+ Platinum sertifikatima.

Pomenute serije će biti dostupne na tržištu od juna 2012-te godine.

 

Izvor: Lenovo


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar