| Vesti | Hardver | Lenovo predstavio Legion gejming desktop računare
Hardver

Lenovo predstavio Legion gejming desktop računare

LenovoLegion

Na ovogodišnjem GamesCom-u, kompanija Lenovo je predstavila četiri nova proizvoda iz Legion porodice. U pitanju su tri Windows računara koja su spremna za VR – Lenovo Legion Y920, Y720 i Y520, a tu je i gejming monitor Lenovo Legion Y25f. Svi računari, prema rečima tima iz Lenovo-a, će obezbediti gejmerima mogućnost podešavanja na svim nivoima kako bi se najbolje prilagodili njihovim potrebama. Lenovo Legion Y25f gejming monitor je naoružan sa dijagonalom ekrana od 24.5 inča, Full HD (FHD) rezolucijom za što bolji kvalitet slike, kao i najnoviju HDR podršku.

Čelnici Lenova su, kako su naveli u svom izveštaju, dobili ideju o sledećim fazama razvoja gejming računara nakon kontaktiranja gejmera i prikupljanja informacija putem direktnog kontakta, putem društvenih mreža, kao i onlajn foruma.

Dve stvari su odskalale od ostalih u predlozima fanova, a to su bile brzina i performanse, stoga se kompanija Lenovo odlučila da napravi liniju računara koja će pokrenuti najzahtevnije i najnovije igre.

Tokom kreiranja Lenovo Legion Y920 Tower računara, proizvođači su imali u vidu najozbiljnije gejmere prateći istraživanja, stoga ova mašina radi na Windows 10 operativnom sistemu, a pokreće je sedma generacija Intel Core i7-7700K procesora. NVIDIA GeForce GTKS 1080 8GB grafička karta omogućuje igranje zahtevnijih naslova, dok 2800 MHz Corsair Vengeance LPKS DDR4 memorija od 32 GB poseduje i opciono integrisano Asetek tečno hlađenje za overklokovanje procesora.

Takođe spreman za VR je Lenovo Legion Y720 Tower, koji je namenjen gejmerima koji ne prave kompromis. Odlikuje ga Windows 10 operativni sistem i sedma generacija Intel Core i7-7700 procesora, opciona Intel Optane memorija od 16 GB i NVIDIA GeForce GTKS 1070 8 GB. Y720 Tower je namenjen za zahtevnije naslove.

 

LenovoLegion 01 T LenovoLegion 02 T

 

A za one koji hoće ulaznicu u svet igara, za sve se postarao Lenovo Legion Y520 Tower koji sadrži neophodnu grafiku i brzinu. Takođe je opremljen sa Windows 10 operativnim sistemom, a tu je i podrška za uživo prenošenje preko Mixer-a, DirectX 12, razmera širine 21:9, kao i mogućnost povezivanja sa prijateljima preko Xbox Live-a.

Pored toga, Lenovo Legion Y520 karakteriše NVIDIA GeForce GTKS 1060 grafička karta i sedma generacija Intel Core i7-7700 procesora, a opremljen je Lenovo Entertainment Hub aplikacijom koja omogućuje pristup velikom katalogu popularnih video igara sa VR nadogradnjom na odabranim FPS igrama. Može se jednostavno nadograditi, za korisnike koji žele da zamene određene komponente.

Na kraju, imamo Lenovo Legion Y25f gejming monitor sa 24,5-inčnim FHD ekranom sa frekvencijom osvežavanja od 144Hz, koji donosi solidne detalje i teksture u omiljenim video igrama gejmera. Uz nove HDR mogućnosti, uključujući osvetljenost od 400 nita, Lenovo Legion Y25f gejming monitor će moći da se podešava po visini i uglu, a takođe nudi i praktičnu kuku na koju korisnici mogu odložiti svoje slušalice.

 

LenovoLegion 03 T LenovoLegion 04 T

 

Lenovo Legion Y920 Tower biće dostupan od septembra 2017. godine po ceni od 2.299 evra, dok će isti sa opcionim integrisanim Asetek hlađenjem iznositi 2.399 evra i možete uživati u njemu od oktobra. Lenovo Legion Y720 Tower imaće početnu cenu od 1.299 evra i dostupan je od septembra, kao i Y520 koji će iznositi 749 evra. Gejming monitor Lenovo Legion Y25f koštaće 299 evra i biće dostupan u januaru sledeće godine.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu