| Vesti | Hardver | Intel: Prekinite da koristite neispravan Spectre patch
Hardver

Intel: Prekinite da koristite neispravan Spectre patch

Intel

Iz kuhinje Intel-a navodno stiže još jedan Spectre patch, nakon što su im korisnici poručili da je poslednja zakrpa dovela do problema sa reboot-ovanjem njihovih sistema.

Uz to, iz kompanije dodaju da razvojni tim predlaže da njihova korisnička baza prekine sa korišćenjem originalnog patch-a, kao i da počnu sa testiranjem nove i dorađene verzije.

Navin Shenoy, izvršni potpredsednik i generalni direktor Intel-ove Data Center grupe, je naveo u svom blog postu da je kompanija identifikovala „korenski uzrok“ koji izaziva nestabilnost sistema u njihovim Broadwell i Haswell čipovima, kao i da je na putu novi patch koji će biti isporučen partnerima tokom vikenda.

Što se tiče svih korisnika, sve što mogu da urade jeste da sačekaju konačnu verziju te zakrpe.

Shenoy navodi: „Preporučujemo da OEM-ovi, pružaoci Cloud usluga, proizvođači sistema, proizvođači softvera i krajnji korisnici zaustave primenu trenutnih verzija, jer mogu dovesti do velikog broja reboot-ova i drugih nepredviđenih ponašanja sistema.“

Prošle nedelje, iz kompanije Intel su naveli da su radili na popravkama, ali da nisu bili sigurni kada bi završni proizvod stigao do kupaca.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi