| Vesti | Hardver | Intel predstavlja discrete GPU 2020. godine
Hardver

Intel predstavlja discrete GPU 2020. godine

Intel

Kompanija Intel navodno planira da predstavi svoj prvi discrete GPU, onaj koji nije integrisan u CPU, tokom 2020. godine. Nakon što je Raja Koduri iz AMD bio uvršten u tim Intel-a kao glavni arhitekta izrade tokom razvoja Radeon-a, čelnici su odlučili da odu korak dalje.

Tokom sastanka održanog prošle nedelje sa analitičarima, direktor Intel-a Navin Shenoy je napomenuo da je u toku istraživanje mogućnosti serverskih i client (gejming i profesionalna grafika) ponuda.

Još uvek se ne zna koje tržište će Intel prvo targetirati, a kako se nezvanično saznaje od analitičara, izlaganje GPU 2020. godine je iznenađujuće brzo za Intel.

„Intel je počeo od osnove, kada je u javnost dospela vest da će Koduri biti uključen u tim prošlog novembra, uz formiranje Core and Visual Computing Group“, navodi jedan od analitičara.

„Iako je integrisana grafička tehnologija kompanije lagano poboljšana tokom godina, i dalje zaostaje za performansama namenskog GPU-a. To je jedan od razloga zašto se Intel udružio sa AMD-om kako bi integrisao Radeon GPU u Core procesor, što bi omogućilo pristojne igračke performanse u tankim i laganim mašinama.“

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu

Tagovi
k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar