| Vesti | Hardver | Intel predstavio 335 seriju SSD-ova
Hardver

Intel predstavio 335 seriju SSD-ova

uvodna

Kompanija Intel, pionir u proizvodnji integralnih kola, nedavno je predstavila novu seriju SSD diskova izrađenih u 20 nm NAND procesu – Intel SSD 335 serija. Trenutno je dostupan samo model od 240GB, a ono što odlikuje ovu seriju jeste povoljna cena, smanjenje proizvodnog procesa i zadržavanje performansi na nivou prethodne generacije diskova.

 

 

Reč je o solid state drajvu sa NAND flash memorijom poslednje generacije, koju je razvila firma IM Flash Technologies i koristi napredan dizajn memorijskih ćelija sa HKMG(HighK Metal Gate) tehnologijom izrade. Novi proizvodni proces, pored pojeftinjenja, donosi i i agresivnije ćelijsko skaliranje (u poređenju sa konvecnionalnim tehnologijama), čime se zadržavaju visoke performanse diska.

 

Intel SSD 335 01

 

Novi diskovi koriste SATA-III interfejs i Intel garantuje brzinu od 500 MB/s za sekvencijalno čitanje i 450 MB/s za sekvencijalni upis, kako bi novi drajvovi u potpunosti zadovoljili potrebe korisnika. Takođe, novi disk je u stanju da obradi do 52.000 instrukcija čitanja i do 48.000 instrukcija upisa u sekundi nad nasimičnim podacima veličine 4KB.

 

Intel SSD 335 02

 

Novi disk je dostupan u standardnom 2,5-inčnom formatu, sa trogodišnjom garancijom.

 

Izvor: Intel


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar