| Vesti | Hardver | Intel Core vPro platforma
Hardver

Intel Core vPro platforma

uvodna

Današnji IT mendžeri se suočavaju sa raznim izazovima počev od kompleksnih poslovnih procesa do ozbiljnih pretnji po bezbednost. Takođe, neke oblasti kao što su maloprodaja i zdravstvo, okreću se tehnologiji kako bi razvile inovativna rešenja koja bi im pomogla u borbi sa izazovima. Za rešenje ovih problema kompanija Intel najavila je treću generaciju Intel Core vPro platformi namenjenih poslovnim i inteligentnim sistemima.

 

Poboljšanja Intel Core vPro procesorske platforme podrazumevaju bezbedniju platformu namenjenu poslovnom računarstvu i predstavljaju naredni talas inovacija u inteligentnim sistemima. Intel Core vPro platforme odgovaraju na potrebe današnjeg poslovnog ambijenta gde integritet podataka i organizaciona efikasnost znače prednost u odnosu na konkurenciju. Softverske inovacije omogućavaju IT menadžerima da postave i konfigurišu sistem u roku od nekoliko minuta i da brzo obezbede zadovoljavajuća rešenja. Takođe, poboljšana grafika i sigurnosno upravljanje doprinose napretku boljih inteligentnih sistema u oblasti zdravstva, ekonomije i maloprodaje.

 

op9010aio23

 

„Sa trećom generacijom Intel Core vPro platformi, kompaniji Intel otvara se put ka novoj eri, u kojoj će predstavljati sveobuhvatna računarska rešenja koja olakšavaju borbu sa bezbednosnim pretnjama i u isto vreme zadovoljavaju zahteve korisnika za fleksibilnim i malim formama”, izjavio je Rik Ečevaria, viši potpredsednik grupe „Intel Architecture Group” i generalni direktor odeljenja „Business Client Platform Division”. Preduzeća mogu da izvuku korist od najnovijih Intel Core vPro platformi putem uređaja kao što su Ultrabook uređaji, laptopovi, desktop računari, radne stanice i all-in-one računari.

 

Ugrađena sigurnost

Za zaštitu od krađa identiteta, kompanija Intel je predstavila Intel Identity Protection tehnologiju sa javnom infrastrukturom u Intel Core vPro procesorima. Ova tehnologija pruža novi nivo autentifikacije ugrađene u računar, koja omogućava web stranicama i poslovnim mrežama da potvrde da legitimni korisnik želi da se uloguje sa proverenog računara koristeći se privatnim ključem koji se nalazi u računaru. Intel radi sa kompanijama kao što su Feitian, InfoSERVER, Symantec i VASCO kako bi iskoristio prednosti Intel IPT tehnologije u cilju očuvanja identiteta korisnika.

 

Esprimo Q510

 

Najnovija verzija Intel Core vPro platformi takođe poseduje Intel OS Guard i Intel Secure Key. Intel Secure Key, sa Intel AES New instrukcijama, štiti od svih mogućih gubitaka podataka, dok Intel OS Guard otkriva i sprečava štetne softvere.

Ojačana sigurnost Intel Core vPro procesorske platformi i McAfee podrazumevaju alatke kao što su ePO Deep Command i omogućavaju sigurnu razmenu podataka putem povezanih ekosistema kao što je zdravstvo gde lekarska ordinacija deli poverljive informacije sa laboratorijama i bolnicama.

 

Daljinsko upravljanje i automatizacija

Intel Core vPro serija procesora obuhvata Intel Active Management tehnologiju (Intel AMT) za daljinsko upravljanje. Mnoga preduzeća mogu koristiti Intel AMT kako bi uštedela energiju, obezbedila kontrolu inventara i daljinsko upravljanje. Na primer, maloprodajne radnje sa POS terminalima ili drugim inteligentnim uređajima mogu daljinski da dijagnostikuju i brzo reše problem na mreži tako da transakcija ne bude prekinuta, a prodaja izgubljena. Koristeći Intel AMT i kontrolišući tako hiljade sistema daljinskim upravljanjem, maloprodajni objekti mogu uštedeti milione dolara/evra koje bi potrošili na IT usluge.

Indstrijski računarski sistemi takođe mogu koristiti treću generaciju Intel Core procesora za konsolidovanje više funkcija automatizacije na jednoj platformi, tako da fabrike mogu postići veću efikasnost u upravljanju svim uređajima i sistemima. Kada se svi uređaji i sistemi povežu, menadžeri mogu prikupiti potrebne podatke u realnom vremenu kako bi brže doneli odluke i uspostavili dijagnozu.

 

Inteligentne performanse

Treća generacija Intel Core vPro procesora nastavlja da poboljšava računarsko iskustvo u svim oblastima. Ona omogućava pristup i uvid u sve informacije direktno na računaru. Sa mogućnošću bržeg kontrolisanja i manipulisanja informacijama, PC alati kao što je Excel razvijaju se tako da podržavaju ovaj proces stvaranja, saradnje i deljenja uvida u podatke. Takođe, treća generacija Intel Core vPro procesora uvodi značajna medijska i grafička poboljšanja za inteligentne sisteme u cilju zadovoljenja potreba zahtevnih aplikacija u maloprodaji, industriji i zdravstvu. Uz Intel Quick Sync Video i Intel Clear Video HD tehnologije, medicinska dijagnostička oprema može da konvertuje i obradi digitalne slike i omogući brži video protok, što osigurava brze i tačne djagnoze. Ova tehnologija takođe omogućava HD video konferenciju za poslovne korisnike.

Poboljšane performanse takođe podrazumevaju procesorsku snagu neophodnu da se u realnom vremenu pokrenu analitičke aplikacije kao što su Intel Audience Impression Metrics Suite (Intel AIM Suite). Intel AIM Suite je tehnologija dizajnirana za maloprodajne uređaje i rešenja kojima je potrebno skupljanje instant metrike zarad određenijih reklamnih kampanja i naprednog merenja.

 

Izvor: Intel

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar