| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavlja nove mogućnosti svojih matičnih ploča
Hardver

Gigabyte predstavlja nove mogućnosti svojih matičnih ploča

uvodna

Kompanija Gigabyte, jedan od najpoznatijih proizvođaća matičnih ploča i grafičkih karti, je na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavila nove mogućnosti svojih budućih matičnih ploča. Ove nove mogućnosti će se nalaziti na Gigabyte matičnim pločama koje će izaći ove godine. Među novim mogućnostima su 3D Power, 3D Bios, Dual LAN, Bluetooth 4.0 modul, mSATA podrška isl.

 

 

3D Power

GA-Z77X-UD5H 3DPowerOva funkcija omogućava bolju kontrolu ključnih parametara za stabilnost sistema, kao što su napon i frekvencija. U pitanju je digitalna naponska jedinica koja će se nalaziti na pločama serije 7 i koja će omogućiti monitoring i kontrolu svih važnih parametara.

 

3D Bios

GA-Z77X-UD3H 3DBios3D Bios ili Dual UEFI će sadržati dva moda: 3D i advanced mod sa poboljšanim korisničkim interfejsom radi lakšeg snalaženja. Tako će GA-Z77X-UD3H matična ploča podržavati 3D Bios funkciju.

 

Dual LAN

GA G1.sniperNove matične ploče iz poznate Gigabyteove Sniper serije će osim standardnih mogućnosti namenjenih igračima nuditi i dualLAN podršku. Tako će Gigabyte S1.Sniper 3 imati podršku za dualLAN i to sa Intel i KillerNetworks čipovima. A biće predstavljena i microATX verzija ove ploče sa nazivom Gigabyte S1.Sniper M3.
GA G1.sniper M3

 

Bluetooth 4.0 wifi

GA GCwifiUz pojedine Gigabyte matične ploče će se naći i specijalna PCI-e karta koja će imati podršku za Bluetooth verzije 4 i WiFi. Ovo će omogućiti lakše povezivanje uređaja u kući sa računarom baziranim na ovim pločama. Takođe sa porastom ponude softvera za daljinsku kontrolu ovaj dodatak će olakšati korisnicima svakodnevni rad sa računarom.

 

mSATA podrška

Ga Z77X-U3DH mSATAVećina Gigabyte-ovih ploča iz nove serije će imati podršku za mSATA i tako će korisnik moći da uz EZ Smart Response tehnologiju uživa uz bolji odziv sistema.

 

Ploče za „mali biznis“

Ga B75-D3H SBMGigabyte će predstaviti GA-B75M-D3H matičnu ploču koja će omogućiti monitoring i kontrolu instaliranog softvera, izrade backupa, štednje energije, odabira načina povezivanja, kao i pregled stanja sistema.

 

 

Izvor: Gigabyte


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar