| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavlja B75 seriju matičnih ploča
Hardver

Gigabyte predstavlja B75 seriju matičnih ploča

uvodna

Kompanija Gigabyte, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti ima zadovoljstvo da vam predstavi B75 seriju matičnih ploča. Gigabyte ovom prilikom cilja na male poslovne jedinice u kombinaciji sa Intel Small Business Advantage softverskim paketom. Ove matične ploče su tako dizajnirane da poslovnim korisnicima obezbeđuju računarsku infrastrukturu koja je veoma jednostavna za kancelarijsku upotrebu. B75 serija predstavlja uzbudljiv korak ka Intelovoj poslovnoj platformi i Gigabyte ulaže značajna sredstva za promociju ove nove saradnje među svojim klijentima na globalnom nivou.

 

B75 matične ploče su specijalno dizajnirane da popune rupu između tradicionalnih „entry-level“ proizvoda i specijalizovanih poslovnih računara. Intel B75 Express čipset je nešto između Intel Q77 i Intel H61 Express čipseta i podržava Intel-ove procesore 2. i 3. generacije, nudeći pritom odličnu srazmeru cene i specifikacija.

 

B75 main

 

B75 serija matičnih ploča podržava najnoviju treću generaciju 22nm Intel Core procesora pod imenom Ivy Bridge i ovo su prve matične ploče sa kojima u paketu dolazi najnovija Intel Small Business Advantage platforma, besplatna kolekcija softvera i aplikacija koje omogućavaju biznis korisnicima da sa lakoćom upravljaju i konfigurišu svoju IT infrastrukturu.

 

B75 1

 

Karakteristike Intel Small Business Advantage paketa

Backup and Restore

B75 4

 

Ova funkcija omogućava računaru da se automatski „probudi“ i pokrene Microsoft Backup and Restore aplikaciju. To znači da se Backup and Restore sesija može zakazati za pokretanje van redovnog radnog vremena da bi se minimizirali zastoji i bilo kakavi negativani uticaji na produktivnost zaposlenih.

 

Energy Saver

B75 5

 

Energy Saver služi korisniku da brzo i lako konfiguriše raspored rada računara što mu omogućava da uđe u režim spavanja na kraju radnog vremena i da se upali neposredno pre početka radnog vremena čime se poboljšava produktivnost i štedi energija. Nakon konfiguracije računar će nastaviti da se pali i gasi prema prethodno zakazanom vremenu bez ikakve dodatne intervencije.

 

Software Monitor

B75 6

 

Ovaj program nadgleda bezbednosne aplikacije koje su instalirane na računaru, što obuhvata sledeće: Microsoft Security Essentials, Norton 360, Kingsoft Antivirus Software, Trend Micro Worry-Free Business Security, McAfee Total Protection and Kaspersky Internet Security. Ako se neka od bezbednosnih aplikacija onemogući ili bude napadnuta od strane nekog virusa, Software Monitor odmah obaveštava korisnika da se nešto neželjeno događa na računaru. Može da se definiše koje aplikacije treba nadgledati i na koji način Software Monitor da obaveštava korisnika.

 

USB Blocker

B75 8

 

Računarima u poslovnim okruženjima je potrebna zaštita od svih mogućih bezbednosnih pretnji izazvanih povećanom upotrebom USB portova i USB uređaja. USB Blocker aplikacija vam omogućava da brzo i lako definišete koji se USB uređaji mogu povezati sa računarom. Različite kategorije USB uređaja mogu da se identifikuju (npr. eksterni hard diskovi , Wi-Fi uređaji, Bluetooth uređaji, pametni telefoni itd.) i da se tretiraju sa posebnim opcijama i pravilima.

 

Ultra Durable

Gigabyte matične ploče B75 serije implementiraju Ultra Durable 4 što obuhvata niz ekskluzivnih tehnologija koje garantuju apsolutno najbolju zaštitu za računar. Fabrički implementirane osobine sprečavaju najčešće uzroke kvarova sa kojima se korisnici susreću svaki dan.

 

B75 9

 

Zaštita od vlage

UD4 4

 

Ne postoji ništa štetnije po dugovečnost računara od vlage, a u većini delova planete se bar jednom godišnje javlja visok stepen vlažnosti vazduha. Uvođenjem štampanih ploča sa gušćim staklenim nitima koji odbijaju vlagu, Gigabyte-ove B75 matične ploče su tako dizajnirane da im vlaga iz vazduha nikada ne predstavlja problem. Koristi se nova vrsta PCB materijala koja ima manje prostora između vlakana čime vlaga mnogo teže prodire u poređenju sa tradicionalnim štampanim pločama. Ovo pruža mnogo bolju zaštitu od kratkog spoja i neispravnosti sistema izazvanog vlažnim uslovima.

 

Zaštita od statičkog elektriciteta

UD4 5

 

Gigabyte B75 matične ploče su opremljene IC čipovima visokog kvaliteta koji naspram tradicionalnih IC komponenti imaju veći karakterstični otpor na elektrostatička pražnjenja (electro static discharge – ESD). Ultra Durable 4 matične ploče koriste IC čipove sa do tri puta većim ESD otporom od klasičnih čipova. Ovo pomaže da se bolje zaštite matične ploče, ostale komponente i sam PC od potencijalnih kvarova prouzrokovanih statičkim elektricitetom koji je jedan od čestih pretnji današnjim računarima.

 

Zaštita od pada napona

UD4 6

 

U slučaju da vaše domaćinstvo doživi iznenadni nestanak struje iz bilo kog razloga, Gigabyte B75 ploče su dizajnirane tako da izbegnu fatalni kvar sistema. Ove ploče koriste patentiranu DualBIOS tehnologiju koja obezbeđuje sigurnu zaštitu za BIOS. BIOS se automatski osvežava sa rezervnom verzijom iz drugog BIOS-a u slučaju nestanka struje. Gigabyte B75 matične ploče su takođe opremljene i specijalnim komponentama koje štite od naponskih šokova. Ovim putem je vaš PC osiguran od bilo kakvih naponskih iregularnosti ili nekonzistentnog napona.

 

Zaštita od visokih temperatura

UD4 7

 

Gigabyte B75 matične ploče se odlikuju posebno biranim komponentama koje čine vaš računar otpornijim na visoke radne temperature. Matične ploče serije B75 koriste „solid“ kondenzatore i Lower RDS(on) MOSFET-ove koji značajno smanjuju operativne temperature u poređenju sa tradicionalnim MOSFET rešenjima. Kombinacijom ovih komponenti i tehnologija garantuje se dugovečan i stabilan rad vašeg računara.

 

On/Off Charge

B75 10

 

B75 Gigabite matične ploče poseduju ekskluzivnu On/Off Charge tehnologiju, derivat cenjene 3x USB Power tehnologije. On/Off Charge tehnologija omogućava iPhone, iPad, iPod i ostalim pametnim uređajima da vuku više struje iz Gigabyte-ovih USB portova nego iz standardnih USB portova. On/Off Charge pored toga omogućavaju da vaš uređaj punite i kad je računar uključen, u „sleep“ režimu ili čak kad je i isključen. Punjenjem preko konvecionalnih USB konektora, pametni telefoni obično crpe samo 0.5A i to znači da ćete vaš uređaj puniti tri, ako ne i više sati. Prednosti Gigabyte On/Off Charge tehnologije su da korisnici mogu da smanje svoje vreme punjenja za oko 40% nezavisno od toga da li je računar ugašen ili u stand by modu.

 

Gigabyte-ove ploče sa B75 čipsetom:

 

B75 2

B75 3


Izvor: Gigabyte


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar