| Vesti | Hardver | GIGABYTE predstavio nove Gemini Lake matične ploče
Hardver

GIGABYTE predstavio nove Gemini Lake matične ploče

GIGABYTE

Stiže nova generacija Gemini Lake J/N serije matičnih ploča iz kompanije GIGABYTE, koje poseduju ugrađene Intel Pentium Silver / Intel Celeron procesore.

Tu su još i PCB-ovi koji su zaštićeni od vlage, kondenzatori koji su izgrađeni da što duže traju, IC-evi koji su otporni na prekid struje, MOSFET-si sa niskom otpornošću, kao i Ultra Durable komponente.

GIGABYTE J/N serije matičnih ploča nude pregršt opcija za kastomizaciju. Najnovija serija J/N matičnih ploča iz GIGABYTE-a ovoga puta je implementirala fanless rešenje za hlađenje, kao i ugrađene Intel Gemini Lake procesore.

Matične ploče imaju podršku za HDMI 2.0 4K za 21:9 rezoluciju za high definition video kvalitet. Integrisani PCIe Gen2 x 2 M.2 slotovi imaju podršku za brze NVMe SSD koji omogućuju brži prenos podataka.

Kako se navodi u saopštenju, WiFi koji se nalazi na matičnoj ploči putem M.2 Connector-a zajedno sa zasebnim Intelovim CNVi bežičnim rešenjem omogućuju bežičnu povezivost do 1 gigabita po sekundi.

Takođe, iz GIGABYTE navode da je ova matična ploča idealna za škole ili kućno korišćenje, kako je tu podrška za M.2 SATA SSD, UDIMM DDR4 module koji su rate-ovani na 2400MHz, kao i konfiguracija koja nudi što tiši rad.

„Uz objavu najnovijih Intel-ovih Pentium Silver i Celeron procesora, GIGABYTE je razvio seriju matičnih ploča koja istinski oslikava našu mogućnost kombinovanja najbolje tehnologije matičnih ploča sa Intel-ovom arhitekturom procesora“ – takođe se navodi u press saopštenju.

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu