| Vesti | Hardver | Gigabyte postavio svetski rekord u overkloku Ivy Bridge procesora
Hardver

Gigabyte postavio svetski rekord u overkloku Ivy Bridge procesora

uvodna

Kompanija Gigabyte, jedan od najvećih proizvođača matičnih ploča i grafičkih karti, je objavila da su nedavno postavili novi svetski rekord u overkloku Ivy Bridge procesora i DDR3 memorije na Gigabyte GA-Z77X-UD3H matičnoj ploči. Rekordi koji su postignuti na ovoj matičnoj ploči su takt procesora od 7032 MHz, kao i 3280 MHz za radnu memoriju.

 

 

Granica od 7 GHz je probijena uz pomoć treće generacije Intel Core i7 procesora, konkrento uz pomoć i7 3770k, od strane renomiranog overklokera “Hi Cookie„, koji je pogurao Gigabyte GA-Z77X-UD3H matičnu ploču do validiranih 7,03 GHz koristeći hlađenje tečnim azotom. Ovaj rezultat se smatra trenutno najvišom ostvarenom Ivy Bridge frekvencijom, samim tim i svetskim rekordom prema čuvenom globalnom overklokerskom sajtu HWBot.org.

 

GBRECORD 01

 

Pored rekorda u overkloku Ivy Bridge procesora, Hi Cookie je probio i dosadašnju najveću ostvarenu brzinu memorije ostvarenu na Intel Ivy Bridge platformi, dostigavši 3280 MHz koristeći sva četiri memorijska slota na GA-Z77X-UD5H matičnoj ploči i G.Skill Trident X DDR3-2800 memorijske modula. Deo komplimenta za novi rekord se može uputiti i veštini Gigabyte-ovih inženjera i njihove „tried-and-true memory tuning“ mogućnosti.

 

GBRECORD 02 TGBRECORD 03 T

 

Navedeni svetski rekordi su validirani od strane Canard PC-a i CPU-Z (koji se inače smatraju standardnim sistemom validacije za overklokere širom sveta). Zabeleženu maksimalnu frekvenciju procesora je moguće pogledati na ovoj strani, a maksimalnu frekvenciju memorije na ovoj strani.


Izvor: Gigabyte


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar