| Vesti | Hardver | Gigabyte lansira AORUS P850W i P750W napajanja
Hardver

Gigabyte lansira AORUS P850W i P750W napajanja

Gigabyte

Kompanija Gigabyte je objavila lansiranje AORUS P850W i P750W, prvih PC napajanja (PSU) iz premium AORUS brenda.

Novi P850W i P750W donose 80 PLUS Gold efikasnost tokom tihih operacija, kao i modularno prilagođavanje i izdržljivost.

Za 80 PLUS Gold sertifikat koji stiže uz AORUS PSU, iz Gigabyte navode da nudi povoljne performanse uz minimalnu energetsku efikasnost od 90%, osiguravajući da se power waste čuva na minimumu.

Uz manjak toplote i smanjenje buke ventilatora, igrači sa AORUS PSU mogu uživati u hladnom i tihom okruženju tokom igračkih sesija.

Tu je i podrška za Intel Haswell procesore, a sama napajanja su idealna za postizanje smanjene energije.

U P850W i P750W su zastupljeni japanski kondenzatori i ostale komponente koje su prošle brojne testove kako bi se pružila pouzdanost proizvoda i duži životni vek.

 

Gigabyte 01 T Gigabyte 02 T Gigabyte 03 T

 

 

Jednostruki +12V rail osigurava najbolju moguću izlaznu snagu sa stabilnošću za hardver, pa je Gigabyte ovo napajanje namenio za overclocking.

Pametni ventilator od 135 mm se automatski podešava prema stvarnoj potrošnji energije, pa čak i kada je potrošnja energije manja od 20%, ventilator će automatski aktivirati funkciju zaustavljanja kako bi se osigurala ušteda energije i stabilno napajanje.

Ventilator koristi izdržljiv dizajn sa dvostrukim kugličnim ležajem, za kojeg Gigabyte navodi da nudi produženi vek trajanja od preko 50.000 sati.

Napajanja AORUS P850W i P750W imaju  OVP / OPP / SCP / UVP / OCP / OTP zaštite, a takođe su podvrgnuta rigoroznim testiranjima uz različite sigurnosne propise u različitim zemljama. AORUS P850W i P750W dolaze sa 10 godina garancije i biće dostupni uskoro na tržištu.

 

Gigabyte 04

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu…