| Vesti | Hardver | Epsonovi projektori ultra-kratkog dometa unapređuju prezentacije na času
Hardver

Epsonovi projektori ultra-kratkog dometa unapređuju prezentacije na času

uvodna

Predstavivši interaktive projektore ultra-kratkog dometa namenjene obrazovanju 2011. godine na sajmu BETT koji se održava u Ujedinjenom Kraljevstvu, kompanija Epson, svetski lider u proizvodnji projektora, vraća se ove godine sa drugom generacijom ovih modela, kao i sa četiri nova modela ultra-kratkog dometa. Kao odgovor na povratne informacije dobijene od strane korisnika, kompanija Epson je razvila nove funkcionalnosti, kao što je osetljivija interaktivna olovka i PC-free konektivnost, kako bi što većem broju učionica približila angažovano učenje.

 

Interaktivni projektori ultra-kratkog dometa

Interaktivni projektori EB-485Wi i EB-475Wi poseduju dve interaktive olovke. One omogućavaju predavačima i učenicima ili studentima da istovremeno pišu na projektovanoj slici, što olakšava saradnju. Ove lagane olovke su veoma osetljive i jednostavne za korišćenje, zahvaljujući novoj opciji ‘lebdenja’ koja precizno detektuje kada olovke nisu u kontaktu sa projektovanom površinom.

Pored rada sa popularnim računarskim softverom, ovi projektori poseduju PC-free konektivnost i alat za ‘instant podvlačenje’. Predavači mogu bilo koju površinu učiniti interaktivnom bez potrebe za povezivanjem sa računarom, čak i podvlačiti pokretne slike kada projektor povežu sa DVD plajerom. Ovi projektori se mogu postaviti na četiri načina, čak i ispod staklenih stočića, kako bi ponudili bolju interaktivnost za angažovan grupni rad.

Epson-EB-475W T

 

Projektori ultra-kratkog dometa

Kao i interaktivni projektori, neinteraktivne verzije, tj. modeli EB-485W, EB475W, EB-480 i EB-470, mogu projektovati velike slike sa veoma male udaljenosti, uz minimalno prisustvo senki. Svi projektori se lako instaliraju, a sve što je potrebno uključeno je u paket u kome se isporučuju. Horizontalno korigovanje slike omogućava direktno ispravljanje slike, dok “plug and play” USB funkcionalnost i ugrađeni zvučnici snage 16W znače da je jedan kabl sve što je potrebno za sliku, zvuk, skrolovanje stranica, nudeći time kompletan multimedijalni paket.

Rafael Pejr, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Ovi novi projektori predstavljaju savršen alat za moderne učionice koje nastoje da zadrže pažnju mladih umova i razviju angažovanija okruženja za učenje. Zahvaljujući našoj 3LCD tehnologiji, predavači i učenici odnosno studenti mogu iskusiti slike visokog kvaliteta sa živim, prirodnim bojama i intenzivnim crnim nijansama, čak i pri dnevnoj svetlosti, a uz HDMI izlaze, sadržaj u visokoj definiciji može biti prikazan maksimalno jasno”. Rafael dodaje “Jasno nam je da je ekonomska klima nepovoljan za mnoge škole i vlade, i s tim na umu smo razvili šest različitih modela koji odgovaraju različitim budžetima i pomažu održavanje niskih troškova. Jedan od načina na koje smo ovo postigli su dugotrajnost lampi i filtera, što znači da se ne moraju često menjati”.

Epson-EB-475W-2 T

 

Modeli EB-485Wi, EB-475Wi, EB-485W, EB-475W, EB-480 i EB-470 dostupni su od februara i najavljeni su na sajmu BETT UK 2012. godine.

 

Ključne karakteristike:

Ključne karakteristike

EB-485Wi

EB-475Wi

EB-485W

EB-475W

EB-480

EB-470

Prezentuje na širokoj površini uz ultra-kratki domet

XGA

XGA

Čini bilo koju površinu interaktivnom

Kompletan interaktivni paket: projektor, dve olovke, uključen sofver, nosač za zidnu instalaciju

Ugrađena interaktivna funkcionalnost podvlačenja prezentacija bez povezivanja sa računarom

Dve digitalne olovke koje se mogu koristiti simultano

Visoko osetljive digitalne olovke sa ‘lebdećom’ detekcijom

Unapređeno startovanje i četiri različita načuna postavljanja: zid, plafon, bočni deo stola i ispod stola

Bez potrebe za kalibracijom slika ili za drajverima

3,100 lumena za emisiju bele i svetlosti u boji

2,600

2,600

3,000

2,600

Velike projektovane slike,veličine do 100 inča/254cm

Brzo podešavanje sa opcijama za brzo startovanje i gašenje, plus taster za direktno uključivanje/isključivanje

Jednostavno vertikalno i horizontalno korigovanje ivica slike

Jedan kabl za zvuk, sliku, skrolovanje i 3-u-1 USB displej

Ugrađeni zvučnik snage 16W

Kompatibilan sa Epson ELP-DC06 USB kamerom iEpson ELPCB01 kompletom za kontrolu i konekciju

Niski troškovi održavanja sa 4,000 sati ili 4-godine životnog veka lampe, u ekonomičnom režimu, i uz 5,000-sati životnog veka filtera

3LCD tehnologija za intenzivne crne nijanse i prirodne boje, čak i na dnevnoj svetlosti

HDMI izlaz za sadržaje u visokoj definiciji

 

Izvor: Epson


Komentarišite na forumu


Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar