| Vesti | Hardver | Epson projektori sa najjačim osvetljenjem
Hardver

Epson projektori sa najjačim osvetljenjem

uvodna

Na ISE sajmu u Amsterdamu, kompanija Epson je predstavila svoj prvi projektor jačine osvetljenja od 10.000 lumena, dizajniranog za zahtevna okruženja. Ovaj projektor je jedan od sedam najprogresivnijih modela koji nude najjače osvetljenje i tehnološki najnaprednije funkcije, konstruisanih od strane vodećeg svetskog proizvođača projektora.

 

 

Ova serija nudi izvanredan izbor, nudeći projektore jačine osvetljenje od 7.000 lumena i više, rezolucije od XGA do WUGA i superiorne opcije. Beli modeli su namenjeni instalaciji u vladinim ili obrazovnim institucijama, auditorijumima, muzejima, konferencijskim ili izložbenim salama. Crni modeli odgovaraju tržištu za iznajmljivanje proizvoda, za potrebe e-bioskopa, koncertnih sala ili kompanija za čije je konferencije neophodno obezbediti specijalizovanu opremu.

Svi projektori nude prvoklasnu prilagodljivost, budući da su kompatibilni sa svim postojećim Epsonovim opcionim sočivima. WiFi konekcija sa iPhone, iPad i iPod touch uređajima je moguća zahvaljujući Epsonovoj iOS aplikaciji koja se besplatno preuzima sa interneta, i zajedno sa velikim brojem opcija podešavanja sočiva, kako vertikalno, tako i horizontalno, ovi projektori se jednostavno integrišu u bilo koje okruženje.

Frederik Haton, viši upravnik za projektore u kompaniji Epson Europe je dodao: “Korisnici sada sa svojim projektorom mogu uraditi više, budući da ova paleta poseduje opcije za ugradne projektore i projektore za iznajmljivanje. Oni nude ugrađenu Edge Blending opciju po prvi put, koja dozvoljava istovremenu projekciju četiri projektora horizontalno i dva vertikalno. Korisnici mogu odabrati koje će četiri ivice spojiti, kao i širinu preklapanja, na oko 45 odsto visine ili širine prikaza slike. Oni takođe mogu menjati nivo prisustva crne boje – kako svetlosti tako i boje – za podešavanje intenziteta slike, ali poseduju i druge opcije koje će učiniti preklopljene delove slike neprimetnim”.

 

EB Z10000 series T

 

Još jedan ključni dodatak jeste i SDI port koji dozvoljava emitovanje HD signala kao što je TV, po prvi put. Epsonove opcije Super Resolution i Frame Interpolation daju kvalitetne slike, čak i kada su u pitanju brze akcione scene.

Pored ovoga opcija Point Correction sa svoja tri matrična podešavanja u kombinaciji sa opcijom Arc Correction ispravlja neravne ivice. Šest ugrađenih test šema zaduženo je za jednostavnu kalibraciju slike, tonova, kolorita i oblika ekrana. Epsonov EasyMP softver daje funkcionalnost deljenja ekrana, projekciju sa više računara i reprodukciju video sadržaja putem WiFi konekcije, kao i mnoge druge dodatne opcije.

Epsonova 3LCD tehnologija daje neutralne i precizne boje i podjednako visoke vrednosti emisije bele i svetlosti u boji za oštre detalje i svetle slike visokog kvaliteta.

Modeli EB-Z8450WU i EB-Z8455WU biće dostupni od marta 2012. godine. EB-Z10000, EB-Z10005 i EB-Z8150 biće dostupni od aprila 2012. godine. Modeli EB-Z8350W and EB-Z8355W biće dostupni od juna 2012. godine.

 

Naziv modela

EB-Z8450WU/ EB-Z8455WU

EB-Z8350W/ EB-Z8355W

EB-Z10000/ EB-Z10005

EB-Z8150

Boja kućišta

Bela/Crna

Bela/Crna

Bela/Crna

Samo bela

Rezolucija

WUXGA

WXGA

XGA

XGA

Lumeni

7.000

8.500

10.000

8.000

3LCD tehnologija za podjednako visoke vrednosti emitovanja bele i svetlosti u boji

Kompatibilan sa postojećim Epson opcionim sočivima

Fleksibilan instalacioni ugao do čak ±270°

Visoke vrednosti horizontalnog i vertikalnog pomeranja sočiva

V: ±70% / H: ±20%

V: ±70% / H: ±20%

V: ±56% / H: ±9%

V: ±56% / H: ±9%

WiFi konektivnost

Ugrađena Edge Blending tehnologija za istovremeno korišćenje većeg broja projektora

SDI izlaz za HD signale iz TV-a isl

Point iArc Correction opcije zadužene za poravnavanje slike

Epsonova opcija Super Resolution

Frame Interpolation opcija

EasyMP: uključuje podeljeni ekran i projektovanje sa više računara

Ugrađene test šeme za kalibraciju

Kontrola svetlosti u više koraka

 

 

Izvor: Epson


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar