| Vesti | Hardver | Epson predstavlja SC-S30600 štampač
Hardver

Epson predstavlja SC-S30600 štampač

uvodna

Kompanija Epson se oslanja na prethodne uspehe sa štampačima širokog formata za POS štampanje i štampanje na medijima većih dimenzija sa svojim modelom SureColor SC-S30600. 64-inčni model SC-S30600 je štampač sa rol mehanizmom i četiri boje (CMYK) koji redefiniše odnos cene i performansi u visoko konkurentnom sektoru. Dizajniran je kako bi ponudio efikasnu i ekološki prihvatljivu proizvodnju po najnižoj ceni održavanja omogućavajući firmama koje se bave štampanjem, pravljenjem digitalnih kopija i repro centrima da prošire obim usluga koje nude.

 

SC-S30600 može proizvesti sve od postera, znakova, banera, panela sa pozadinskim osvetljenjem i POS materijala do prekrivača za vozila, dekorativnih elemenata enterijera i izložbenih postavki. Postoji veliki izbor rol-medija što omogućava korisnicima da pouzdano i povoljno štampaju na vinilu, PVC-u ili čistom filmu, fotografskom papiru, kao i na velikom broju popularnih supstrata za banere.

Ričard Berou, viši menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Podešavanje modela SC-S30600 je brzo i jednostavno. Ubacivanje teških rolni medija, što je obično posao za dva čoveka, može jednostavno da obavlja jedna osoba zahvaljujući našem jedinstvenom “džek” sistemu. Svako podešavanje medija kome se tradicionalno pristupa sa prednje strane štampača, može da se kontroliše i sa prednje i sa zadnje strane, tako da korisnici ne moraju da troše vreme na koračanje napred-nazad. To smanjuje vreme potrebno za podešavanje i maksimizuje produktivnost”.

Epsonovo insistiranje na preciznosti i dokazana Micro Piezo tehnologija obezbeđuju kontinuirano upravljanje bez nevolja, minimalizujući vreme potrebno za održavanje i proizvodnju.

 

Epson-Surecolor-S30600 T

 

Velikim obimima posla se upravlja sa lakoćom, uz brzine štampe od 7.3 do 29.4m2/sat u zavisnosti od režima štampanja sa time da se prvi broj tipično odnosi na postere za upotrebu unutar prostorija dok se drugi broj odnosi na banere koji se postavljaju napolju. Takođe postoji i režim maksimalnog kvaliteta za najzahtevnije detaljne poslove, koji koristi punu rezoluciju od 1440 x 1440dpi.

Epson je razvio novo mastilo – Epson UltraChrome GS2 – napravljeno da savršeno radi sa modelom SC-S30600 i Epsonovom novom generacijom TFP glava štampača. UltraChrome GS2 nadovezuje se na prednosti UltraChrome GS mastila (koje koristi Epson Stylus Pro GS6000) sa novom formulacijom žute boje koja duže ostaje otporna na izbleđivanje. UltraChrome GS2 mastilo je bez mirisa, nikla i ne zahteva posebnu ventilaciju, što omogućava modelu SC-S30600 da se koristi u kancelarijskim okruženjima.

Troškovi i uticaj na životnu sredinu smanjeni su u skladu sa ENERGY STAR standardima za potrošnju energije.

 

Ključne karakteristike

Štampa na velikom broju premazanih i nepremazanih medija širine do 64 inča (162.6cm)

Rol-medije može ubacivati jedna osoba putem “džek” sistema koji je jednostavan za korišćenje

Kontrolisanje medija moguće sa prednje i zadnje strane

Brzine do 29.4m2/h (High Speed mod; 9.9m2/h u Production modu; 7.3m2/h u High Quality modu, na vinilu)

Nova Thin Film Piezo glava štampača za precizno formiranje kapljica i dug vek otiska

Poboljšano mastilo ne zahteva ventilaciju i pogodno je za korišćenje u kancelarijskim okruženjima

ENERGY STAR sertifikat za štednju energije

Dugotrajni otisci – otporni na izbleđivanje do tri godine na otvorenom, bez laminacije, zahvaljujući novom UltraChrome GS2 mastilu

Rezolucija od 1440 x 1440dpi i višestruko prelaženje za fine detalje i prelaze

Ethernet i USB konektivnost

Opcioni sistem za rolne teške do 80 kg

Opciona grejalica koja brže suši otiske za potrebe veće proizvodnje

 

Epson SureColor SC-S30600 je dostupan od marta.

 

 

Izvor: Epson


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar