| Vesti | Hardver | Epson najavljuje novi SoC za e-papir
Hardver

Epson najavljuje novi SoC za e-papir

uvodna

Seiko Epson korporacija, globalni proizvođač uređaja za prikaz slike i poluprovodnika, najavila je svoje novo SoC (System on a Chip) rešenje. Model S1D13M01 integriše procesorsko jezgro MIPS-24Kef i uključuje Epsonove višekanalne kontrolere za e-papir displeje, koji su se već dokazali u praksi, i koji su optimizovani za E Ink panele. Ciljajući na razne aktivne primene E Ink e-papira kao što su elektronske knjige, elektronski tableti i elektronski notesi, novi SoC razvijen je u saradnji sa tajvanskom kompanijom Magic Pixel Inc, ogrankom kompanije Macronix International Co, Ltd.

 

Model S1D13M01 dizajniran je da ubrza renderovanje na displeju uz pomoć hardverskog endžina za JPEG, koji dekodira i PNG, 2D grafiku, i konvertuje rastojanje između boja. Za maksimizaciju performansi EPD kontrolera, Epson je optimizovao interfejs memorijskog kontrolera i tako može postići dobre grafičke performanse na EPD displejima bez žrtvovanja uloge koju ima kao kontroler displeja. Model S1D13M01 je takođe dizajniran da ostvari uštedu i nisku potrošnju energije optimizovanjem sistema za e-papir aplikacije.

“E Ink čestita Epsonu na predstavljanju svog SoC-a namenjenog novim aplikacijama e-papira. Naš odnos sa Epsonom traje odavno, koji, kao i E Ink konstantno inovira. Zajedno stvaramo nova tržišta za elektronski papir”, izjavio je Sri Peruvemba, direktor za marketing u kompaniji E Ink Corporation.

 

sema

 

“Podržana dugogodišnjom saradnjom sa kompanijom E Ink i novim moćnim partnerom, kompanijom Magic Pixel, kompanija Epson sa uspehom je razvila privlačan SoC za primenu kod e-papira”, izjavio je Kazuhiro Tekenaka, zamenik operativnog direktora u sektoru za mikrouređaje u kompaniji Epson. “Nastavićemo sa nastojanjem da razvijamo jedinstvene Epson EPD proizvode koji premašuju očekivanja korisnika”.

“Čast nam je da obezbedimo SoC platformu za Epson za kreiranje ovog posebnog integrisanog kola za EPD aplikacije. Tim iz Epsona uložio je velike napore da usavrši najnovije EPD kontrolere za naš SoC i uspešno demonstrirao kvalitet EPD displeja koji ostali proizvođači ne mogu dostići, kao i najnižu potrošnju električne energije, najbrže performanse i najbolji odnos između cene i performansi na tržištu elektronskih knjiga”, izjavio je Či-Houn Ma, predsednik kompanije Mega Pixel. “Postoji veliki potencijal za ovo specijalizovano integrisano kolo i van primene u elektronskim knjigama, kao što su na primer tržišta za elektronske beleške, elektronsku edukaciju itd”.

Model S1D13M01 je idealan izbor za developere e-papira koji nastoje da razviju povoljne E Ink aplikacije bez kompromisa na performansama EPD kontrolera ili centralnog procesora.

Epson planira da demonstrira ovaj SoC na štandu E Ink-a na sajmu SID2012.


Izvor: Epson


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar