| Vesti | Hardver | Dva nova projektora iz Epson-a – EB-L12000Q i EB-L20000U
Hardver

Dva nova projektora iz Epson-a – EB-L12000Q i EB-L20000U

Epson 4K

Epson je predstavio dva nova 3LCD laserska projektora za instalacije, uključujući EB-L12000Q, prvi 4K 3LCD projektor sa 12.000 lumena, i EB-L20000U, Epsonov prvi model u popularnom sektoru kompaktnih WUXGA instalacionih projektora sa 20.000 lumena.

Iz kompanije navode da se ovi projektori mogu koristiti na događajima, festivalima, atrakcijama, u velikim auditorijumima, šoping centrima, kao i za korporativne i edukativne potrebe.

EB-L12000Q i EB-L2000U poseduju kompaktni dizajn koji je optimizovan za integraciju sa postojećom infrastrukturom, a takođe su oba modela kompatibilna sa Epsonovim postojećim 4K objektivima koje koriste Epsonovi projektori iz serije EB-L1000, tako da 4K instalacija ne zahteva dodatni trošak zamene objektiva.

Oba modela takođe podržavaju HDR. Takođe je instalacija olakšana, a tu je i kompaktan dizajn, stoga se ovi projektori mogu postaviti i projektovati iz svakog ugla.

Ugrađena kamera omogućava dijagnostiku i podešavanje na daljinu, a može se i koristiti u paru sa Epsonovim Professional Projector alatom kako bi se podesio veći broj instalacija i iskoristile napredne tehnike kao što je blendovanje ivica i mapiranje projekcije. Uz to, mogućnost zamene interfejs tabli osigurava fleksibilnost i buduću kompatibilnost sa novim interfejsima i standardima prenosa.

Tu je takođe stavljen i akcenat na „instaliraj i zaboravi“ poudzanost, zahvaljujući zatvorenom dizajnu i neorganskom fosfornom točku, a tu je i garancija od pet godina.

Tvrtko Ljubić, account menadžer u Epson Balkan je povodom predstavljanja novih modela izjavio: „želeli smo velikim korakom da zagazimo 4K, i bitno nam je da taj prvi korak bude jako dobar. Mislim da smo uspeli u tome sa EB-L12000Q jer ne samo da nudi neverovatnu rezoluciju, već takođe i mnoštvo karakteristika za rental i instalacioni sektor, kao što je kompatibilnost sa postojećim objektivima i izmenjive interfejs ploče. EB-L20000Q je takođe bitan za nas, i u pitanju je prvi ulazak u kompetitivni sektor kompaktnih 20K WUXGA projektora, i deli iste karakteristike kao i njegov 4K brat, čineći ga jako pogodnim za integraciju u postojeće instalacije.“

EB-L20000U i EB-L12000Q će biti dostupni sledeće zime.

 

Epson 4K 01 T Epson 4K 02 T

 

Izvor: Epson

 

Komentarišite na forumu